Începe procesul de corupție al primarului Georgescu

1

Trimis în judecată la sfârșitul lunii noiembrie, primarul suspendat al Mioveniului, Ion Georgescu va putea fi judecat. Tribunalul Argeș a dat undă verde procesului după ce a stabilit în camera preliminară că probele din dosar au fost administrate legal. Edilul a depus, prin avocații lui, cerere de recuzare împotriva judecătorului la care a fost repartizat dosarul. Cererea i-a fost respinsă.

Aflat în arest la domiciliu, din data de 28 decembrie 2023, Ion Georgescu s-a prezentat la primul termen din camera preliminară, pe 10 ianuarie 2024 și a cerut să îi fie pusă la dispoziție ”o copie a suporților optici pe care au fost inscripționate datele rezultate în urma punerii în executare a mandatelor de supraveghere tehnică”, pentru a avea acces la interceptările făcute în acest dosar. Cererea i-a fost admisă. La ședința de judecată de la aceeași dată, avocata primarului suspendat a depus cerere de recuzare împotriva judecătorului Mihai Drăgan, cel la care a fost repartizat dosarul de corupție. Cererea a fost respinsă. Tot atunci, judecătorii au menținut starea de arest la domiciliu a inculpatului. În fața instanței, Ion Georgescu a cerut permisiunea să ia legătura cu una dintre fiicele lui, nimeni alta decât partenera de viață a fostului manager de la Spitalul Mioveni, Mircea Stoian, martor în dosarul judecat. Judecătorii i-au admis cererea.

Instanța a fost sesizată legal

Vineri 12 ianuarie, a fost dată soluția în camera preliminară. ”Constată faptul că Tribunalul Argeş este competent material şi teritorial să soluţioneze prezenta cauză. (…)Respinge ca neîntemeiate cererile şi excepţiile invocate de inculpatul GI. Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul întocmit la data de 27.11.2023 în dosarul penal nr. 52/P/2023 al D.N.A. -Serviciul Teritorial Piteşti precum şi legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de către organele de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul GI sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influență”, se precizează în minunta ședinței de judecată. Decizia nu este definitivă, ci cu drept de apel, însă până ieri nu fusese depusă vreo contestație. Astfel procesul va putea începe pe fond la o dată care nu a fost stabilită deocamdată.

A stat în arest preventiv aproximativ 3 luni

Reamintim că pe data de 5 octombrie 2023, Ion Georgescu a fost arestat preventiv sub acuzația de trafic de influență. El este acuzat de procurorii DNA Serviciul Teritorial Pitești că ar fi primit mită, o primă tranșă, de 10.000 de euro, din totalul de 30.000 de euro promiși, pentru a facilita angajarea unei tinere ,ca medic, la Spitalul Orășenesc Mioveni. Nicolae Valerică, cel care a dat mita, a făcut denunț după ce a așteptat mai multe luni și a văzut că promisiunea nu a fost onorată. Procurorii au organizat un flagrant în timp ce denunțătorul primea înapoi cei 10.000 de euro. Ion Georgescu a stat în arest preventiv de pe 5 octombrie până pe 28 decembrie, data la care a fost plasat în arest la domiciliu.

1 COMENTARIU

  1. Bravo justitiei si DNA-ului pentru ca s-au miscat cu celeritate!

    Avocatii acuzatului incep deja jocul amanarilor acestui proces sperand ca va scapa prin prescriptia faptei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.