Ziua Internațională a Vocabularului sărbătorită la Penitenciarul Mioveni

0

Ieri a fost sărbătorită la Penitenciarul Mioveni, Ziua Internațională a Vocabularului.

Deținuții au avut parte de o lecție în care au învățat că este important să citim, să studiem și că este datoria noastră să evoluăm, să maximizăm importanța scrisului și rolul dezvoltator al cititului.

Pentru ca povestea vocabularului să ajungă la deținuți și istoria limbii să nu fie uitată, în misiunea caderlor de la penitenciar s-a alăturat profesor doctor și inspector școlar Adriana Briceag. Cu un doctorat în vocabularul limbii române, 27 de ani de experiență în învățământul românesc și cu un bagaj impresionant de cuvinte, profesoara le-a trasat celor prezenți liniile directoare care au străbătut limba română.

”Știm că nu avem cel mai bogat lexic din limbile lumii, dar suntem conștienți că trei cuvinte din vocabularul românesc ne reprezintă valorile: Dor, Doină și Colind. Iubim mult vocabularul și iubim tot ceea ce ține de semantica limbii române, credem în puterea cuvântului și facem eforturi să dezvoltăm în jurul nostru un mediu al comportamentelor adaptate normelor instituționale și gata să reintre în societate” a declarat directorul instituției, Patric Ghebaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.