Edilul s-a întors la primăria pe care a incendiat-o!

2

O decizie a instanței a i-a permis primarului comunei Beleți-Negrești, judecat pentru distrugere după ce a incendiat adminitrația locală, să revină în funcție. Marian Mihai și-a reluat atribuțiile de primar, după ce Tribunalul Argeș i-a admis contestația privind prelungirea controlului judiciar. Alfel spus, ediul s-a întors să lucreze în primăria pe care a incendiat-o în decembrie 2021.

În decembrie 2021, Mihai Marin, primarul din Beleți-Negrești, a fost arestat pe motiv că ar fi dat foc primăriei. A fost prins după mai multe zile de căutări.  Primarul este judecat acum pentru distrugere prin incendiere, dar și de sustragerea sau distrugerea unor înscrisuri. El a stropit cu motorină și a dat foc arhivei de documente a instituției. Dispărut în noaptea incendiului, edilul a trecut prin mai multe peripeții: a intrat cu mașina într-un parapet, apoi a căzut în apele Argeșului.  A fost arestat după 5 zile. Bărbatul le-a oferit anchetatorilor un motiv halucinant pentru care ar fi incendiat clădirea. Le-a mărturisit că era supărat că subordonații nu-l respectă și nu-l ascultă. Mihai Marin a fost arestat preventiv din decembrie 2021 până în iulie 2022 când a fost plasat în arest la domiciliu. După 5 luni de arest la domiciliu, mai exact pe 28 decembrie 2022, împotriva lui a fost luată măsura controlului judiciar.

”Începând de mâine lucrăm din nou împreună”

Judecătoria Topoloveni a prelungit, pe tot parcursul anului 2023, această măsură. Ba mai mult, judecătorii i-au interzis să se apropie la o distanţă mai mică de 10 m de imobilul în care funcţionează Primăria comunei Beleţi-Negreşti și să comunice comunice direct sau indirect cu martorii, toti angajați ai administrației locale.  Asta până în ianuarie 2024 când, Judecătoria Topoloveni a menținut măsura controlului judiicar iar Marin Mihai a contestat decizia. Pe data de 11 ianuarie, Tribunalul Argeș i-a admis contestația și a revocat măsura controlului judiciar. A fost bucurie mare pentru primarul judecat care și-a anunțat victoria pe contul de Facebook. ”Dumnezeu nu te lasă la greu! Mulțumesc cetățenilor care și-au păstrat încrederea în mine. Începând de mâine lucrăm din nou împreună. Doamne ajută!” este mesajul transmis de edil. Și s-a ținut de promisiune! A doua zi s-a prezentat la serviciu, la Primăria Beleți-Negrești, preluându-și atribuțiile de primar.  Potrivit articolului 159 al Codului administrativ, ”(1) Mandatul primarului se suspendă de drept în următoarele situaţii: a) a fost dispusă măsura arestării preventive; b) a fost dispusă măsura arestului la domiciliu. (4) Suspendarea durează până la încetarea situaţiei prevăzute la alin,(1) ”. Altfel spus Main Mihai a procedat legal când și-a reluat atribuțiile de primar.

Sechestru pe toate bunurile

Imediat după anunțul făcut în mediu online mai mulți localnici s-au grăbit să-l felicite. Sunt însă și persoane care au ținut să-i atragă atenția: ”Să fii cuminte! Să nu mai faci rele”! În paralel cu activitatea sa de primar procesul continuă la Judecătoria Topoloveni. La ultimul termen de judecată din 18 ianuarie, magistrații au dispus: ”menţine măsurile asigurătorii, sechestru şi poprire asupra tuturor bunurilor imobile şi mobile, prezente şi viitoare aparţinând inculpatului Marin Mihai până la concurenţa sumei de 810.641,1 lei , măsuri instituite prin ordonanţa din data de 27.01.2022 a Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, bunurile prezente fiind identificate, indisponibilizate şi sechestrate potrivit procesului verbal de aplicare a sechestrului din data de 31.01.2022, întocmit de organele de cercetare penală”. Este vorba de case și terenuri pe care acesta le deține. Următorul termen de judecată va avea loc pe  22 februarie.

2 COMENTARII

  1. Bre, asta a vrut sa facă reforma administrativă ‘ din interior ‘! Probabil numai așa se poate face, si nu e singurul care crede ca e ultima varianta, numai ca asta a pus in practica. La cât mai multe mandate in primarii si vizite la tribunale , poate ii vin idei!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.