Sit arheologic descoperit pe lotul 3 al Autostrăzii Pitești-Sibiu

0

Compania Națională de Administrare și Infrastructură Rutieră a anunțat că s-a început organizarea de şantier pe tronsonul 3 Cornetu – Tigveni al Autostrăzii Sibiu – Piteşti. Este vorba despre autostrada care trece munţii şi face legătura dintre Ţara Românească şi Ardeal, realizată de asocierea de firme Webuild SPA – Tancrad SRL.

Secțiunea 3 Cornetu –Tigveni are o lungime de 37 de km și o valoare de 1,2 miliarde euro; va avea peste 12 kilometri de poduri, pasaje, viaducte de până la 40 metri și peste 25 de kilometri de lucrări de consolidare. Constructorul a anunțat că a angajat persoane din zonă, dar vor fi aduși muncitori calificați și necalificați și din țară, dar și din străinătate, pentru ca lucrarea să fie finalizată în 2028.

#Organizare de șantier la Cepari

”Avem 4,5 milioane metri cubi de săpătură, 3,5 milioane metri cubi de umplutură, peste 50 km de piloţi foraţi. Avem două noduri rutiere, unul la începutul contractului, în localitatea Cornetu şi unul în localitatea Şuici, la Rudeni mai exact, în a doua jumătate a contractului. Trebuie să construim şi un ecoduct care va traversa râul Olt, calea ferată şi DN7. În momentul de faţă suntem în etapa de proiectare, lucrăm la  elaborarea proiectului pentru autorizarea de construire şi a proiectului tehnic de execuţie. Studiile de teren, arheologia, studiile topografice, precum şi studiile geotehnice au fost finalizate. Ca lucrări pregătitoare, am început cu organizarea de şantier din comuna Cepari şi cu defrişarea pădurilor aflate în fond forestier. Vom mai avea încă o organizare, în zona tunelului, la kilometrul 62+300 şi încă o organizare, la începutul contractului, la Cornetu, la km 44+500”, a declarat Adrian Bodoc, manager proiect Webuild.

#Descoperit în timpul cercetărilor arheologice

Reprezentantul constructorului a precizat că a fost găsit un sit arheologic la km 61+800, în apropierea locului în care va fi construit tunelul de o lungime de 1,7 km, cel mai lung tunel de autostradă din România până în momentul de faţă: ”Am identificat în perioada cercetării arheologice preventive un sit arheologic pe care deja l-am descărcat, deci nimic nu ne mai oprește să demarăm lucrările de organizare de șantier odată ce autorizația de construire va fi obținută”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.