Șofer prins cu piese furate din uzina Dacia

0

Judecătoria Pitești a dat, săptămâna trecută, sentința într-un doar de furt, în care un șofer de TIR a fost condamnat după ce a încercat să fure patru paleți cu piese auto de la SC Automobile Dacia S.A. Conducătorul auto a fost prins la poarta 2, în timp ce încerca să iasă cu produse în valoare de peste 10.000 de lei. Inițial șoferul a refuzat să dea delcarații în fața anchetatorilor. Ulterior, a recunoscut fapta și a încheiat un acord de recunoaștere. Astfel s-a asigurat că va primi o pedeapsă cu suspendare.

Zi de 13, zi cu ghinion pentru Aurică Viorel B., din județul Arad, șofer de TIR  la o firmă care avea contract de transport mărfuri cu SC Automobile Dacia. Acesta a fost blocat la ieșirea pe poarta 2 a uzinei, în timp ce încerca să părăsească incinta cu patru paleți de piese auto sutrase. ”Potrivit procesului verbal încheiat la data de 13.09.2019 de către organele de poliție din cadrul Poliției Orașului Mioveni s-a stabilit faptul că inculpatul B. A. V. s-a prezentat cu autocamionul și semiremorca mai sus arătate la A.I.L.N. – S.C. Automobile Dacia S.A. Mioveni deoarece, în baza unui contract încheiat, a transportat mai multe piese auto. După ce a descărcat marfa transportată, în incinta A.I.L.N. – S.C. Automobile Dacia S.A. Mioveni, ansamblul auto, mai sus arătat, a fost încărcat cu 4 (patru) paleți ce conțineau piese auto. La ieșire, inculpatul a fost oprit de către personalul de securitate care i-au verificat actele și marfa aducându-i la cunoştinţă că în semiremorca are marfă sustrasă în sensul că nu este trecută pe documente. În prezența inculpatului și a celorlalte persoane prezente organele de poliție au procedat la examinarea autocamionului, ocazie cu care în incinta semiremorcii au fost găsiți un număr de 4 (patru) paleți sigilați despre care reprezentantul A.I.L.N. a precizat că în interiorul acestora se găsesc piese auto. În continuare s-a procedat la verificarea paleților ocazie cu care au fost găsite un număr total de 168 bucăți piese transmisie auto și 288 bucăți piese compresor aer condiționat auto”, după cum reiese din rechizitoriul întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești.

Dovada furtului, înregistrări video!

În cursul anchetei șefa Departamentului de Securitate Generală a precizat că sustragerea bunurilor în cauză a fost supravegheată de către personalul de securitate D.S.G., iar principalele momente au fost înregistrate video, înregistrări pe care le va pune la dispoziție organelor de cercetare. Aceasta a mai precizat că în activitatea infracțională șoferul ar fi fost ajutat de către un motostivuitorist în cadrul A.I.L.N. și de către un agent de securitate care i-ar fi facilitat ieșirea pe poarta de acces nr. 2 a unității. Înregistrările au fost puse la dispoziția anchetatorilor și au constituit probe la dosar.

A luat pe ”nu știu” în brațe!

În apărarea lui, șoferul le-a spus polițiștilor care au demarat ancheta că el credea că trebuie să ducă piesele auto la Oarja la un punct de lucru al SC Automobile Dacia. De asemenea dacă a avut complici inculpatul nu i-a pârât. ”A precizat că în timp ce descărca marfa unul dintre stivuitoriști a venit la acesta și i-a spus că este posibil să transporte alte 4 (patru) colete în localitatea Oarja. Aspect cu care a fost de acord întrucât nu era prima dată când i se cerea acest lucru. Astfel, în jurul orelor 16.00, după ce i s-au încărcat cei 4 (patru) paleți, a primit o mapă cu documente pentru bunuri de la o doamnă al cărui nume nu îl cunoștea despre care știa că se ocupă cu recepția mărfii. În continuare, inculpatul a arătat că s-a deplasat spre ieșirea din incinta unității unde a fost verificat atât la acte cât și în interiorul semiremorcii de către un agent de pază pe care nu îl cunoștea. După ce a fost verificat și i s-au restituit documentele, s-a urcat în camion și a ieșit circa doi metri în exteriorul societății timp în care a fost blocat de un autoturism marca Duster din care a coborât un sigur agent de pază pe care l-a recunoscut după uniformă și i-a cerut documentele întrebându-l în același timp despre conținutul remorcii. După ce i-a verificat documentele, agentul de securitate i-a adus la cunoștință că marfa respectivă nu este trecută în documente, iar în acel moment inculpatul s-a uitat pe acte și a constatat că cei patru paleți nu erau menționați în documentele de transport CMR”. Atunci când oamenii legii i-au cerut să declare și în scris cele de mai sus, șoferul a refuzat, prevalându-se de dreptul de a nu declara nimic.

Condamnat cu suspendare

După aproximativ 4 ani, timp în care dosarul a stat pe masa procurorilor, conducătorul auto a revenit asupra deciziei sale. Nu numai că dat declarația, dar a făcut și un acord de recunoaștere a vinovăției ”prin care a precizat că regretă şi recunoaşte fapta săvârşită”, după cu reiese din rechizitoriu. Săptămâna trecută, Judecătoria Pitești a dat sentința în acest dosar. Aurică Viorel B. a fost condamnat la 1 an închisoare cu suspendare. Instanța a fixat un termen de supraveghere de 2 ani. Acesta este obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, respectiv în cadrul Primăriei Comunei Petriş sau Primăriei Comunei Săvârşin. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.