Piteștiul are o nouă stație de preparat mixturi asfaltice

0

Primarul Cristian Gentea a anunțat că Piteștiul are o nouă stație de preparat mixturi asfaltice, cu o productivitate de trei ori mai mare decât cea veche. 

Această stație poate produce 90 de tone de asfalt/oră, și cel mai important, nu poluează mediul înconjurător! Noua staţie de asfalt a înlocuit-o pe cea veche, care funcţiona din 1970 și a costat aproximativ 6,5 milioane de lei. ”Acum câteva zile a avut loc recepția lucrării, iar după obținerea autorizației de funcționare de la Agenția de Protecție a Mediului, vom produce eficient mixturile asfaltice de care avem nevoie” a anunțat edilul piteștean.

Vechea stație de preparat mixturi asfaltice a funcționat până în decembrie 2023 și a fost achiziționată în anul 1970. De-a lungul timpului s-au făcut îmbunătățiri pentru funcționare, în special pentru a nu polua mediul înconjurător, însă costurile pentru reparații și întreținere erau mari. Cu o perioada de funcționare de peste 50 ani, stația era depășită fizic și moral, polua, nu mai deținea autorizațiile necesare pentru activități de fabricare a produselor din minerale nemetalic. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.