Exhibiționist prins în fapt!

0

Un bărbat în vârstă de 42 de ani, din comuna Hârtiești, a fost condamnat pentru ultraj contra bunelor moravuri. Individul a fost dat pe mâna polițitilor după ce a fost văzut de un piteștean în timp ce se masturba în public. Inculpatul a fost supus unei expertize psihiatrice în timpul anchetei. A reieșit că a avut discernământ! La cercetări a negat acuzațiile , dar în fața instanței a recunoscut. A primit o pedeapsă mult prea mică față de cele petrecute, însă legea e blândă cu exhibiționiștii și prevede pedepse de la 3 luni la doi ani, pentru acest gen de infracțiune.

Întâmplarea a avut loc în luna iulie a anului trecut, în fața unui bloc de pe bulevardul Republicii, din Pitești. Vasile T. era așezat pe o bancă și a fost observat făcând gesturi obscene.  Un locatar al blocului l-a prins și l-a reținut până când la fața locului au ajuns polițiștii Secției 4 Poliție Pitești. Când a fost demarată ancheta locatarul le-a povestit oamenilor legii cum s-a întâmplat. ”Din declaraţia martorului reiese că în data de 21.07.2023, în jurul orei 20:30, se afla pe balconul locuinței sale din Pitești (…)  ocazie cu care a observat că pe banca din fața blocului se afla mama sa, împreună cu fiica sa, în vârstă de 10 ani. Totodată martorul a declarat că a observat că pe o bancă aflată la o distanță de aproximativ 2 metri de cea pe care stăteau mama și fiica sa, se afla o persoană de sex bărbătesc care avea tricoul ridicat, era desfăcut la pantaloni, avea organul genital scos din pantaloni și se masturba, în timp ce se uita către banca pe care se afla mama și fiica sa. Imediat a coborât în fața blocului și a observat că bărbatul respectiv continua să se masturbeze, iar când a ajuns la o distanță de aproximativ 1 metru față de acesta, acel bărbat și-a acoperit organul genital cu tricoul, încercând să se ferească de el să nu-l observe. Martorul l-a luat de mâini pe acel bărbat și i-a solicitat mamei sale să solicite intervenția organelor de poliție care au venit la fața locului și au identificat și preluat persoana în cauză. De asemenea, martorul a declarat că a fost deranjat și indignat de fapta săvârșită de bărbatul respectiv mai ales de faptul că acesta se masturba în timp ce se uita către mama și fiica sa”, scrie în rechizitoriul întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești.  

”Se uita insistent și era agitat”

Oamenii legii au audiat-o, tot în calitate de martoră, pe bunica în apropierea căreia a făcut bărbatul gesturile obscene. ”Martora a precizat că pe banca alăturată se afla un bărbat cu aspect neîngrijit, ce purta barbă şi era îmbracat cu un tricou de culoare albă şi înscrisuri în zona pieptului şi a abdomentului şi purta pantaloni de culoare închisă, observând că era agitat, se uita către ea insistent şi îşi ridica tricoul frecvent. Această a mai arătat că la un moment dat, pe bancă s-a așezat și nepoata sa, moment în care bărbatul respectiv a devenit şi mai agitat, continua să îşi ridice tricoul, însă nu a observat exact ce facea acesta întrucât pe bancă, în partea dinspre ea avea o geantă care nu îi permitea să vadă exact ce făcea acesta”, se precizează în rechizitoriu.

Varianta inculpatului…

În ciuda afirmațiilor martorilor, Vasile T. a negat că ar fi comis fapta și a dat o nouă versiune a gesturilor lui. ”Cu ocazia audierii în calitate de inculpat, V.T. a precizat faptul că în data de 21.07.2023, în cursul serii, afară nefiind încă întuneric, în timp ce se afla pe o bancă aflată în apropierea gării din Pitești, a observat prin zonă o fetiță care se juca cu bicicleta, precum și o bătrână, probabil bunica ei, care stătea de vorbă pe o bancă situată la aproximativ 3-4 metri distanță de banca pe care stătea acesta. Inculpatul a precizat că întrucât era beat a făcut o greșeală, în sensul că a pus mâna pe organul său prin pantaloni, nu s-a dezbrăcat, iar ceea ce a făcut, a făcut îmbrăcat. Fiind întrebat dacă în momentul în care s-a atins acesta se gândea la sex, inculpatul a răspuns afirmativ”, se arată în document.

A avut discernământ

Având în vedere acuzațiile privind acte de exhibiționism, anchetatorii au dispus o expertiză psihiatrică a inculpatului. ”… din raportul de expertiză medico-legală psihiatrică nr. 188/A1/2023, reiese că la data comiterii faptei (21.07.2023), inculpatul a avut discernământul prezent, având conservată capacitatea psihică de apreciere asupra conținutului și consecințelor social negative ce pot decurge din săvârșirea ei, fiind diagnosticat cu tulburare mixtă de personalitate, boală care nu îi afectează discernământul”, au concluzionat legiștii. Astfel, Vaile T. a fost trimis în judecată sub acuzația de ultraj contra bunelor moravuri. Chiar dacă în timpul urmăririi penale bărbatul a negat acuzațiile, în timpul procesului a recunoscut totul. Vasile T. nu este recidivist dar a acumulat amenzi în valoare de 23.070 lei date de polițiști pe care nu le-a achitat.

7 luni cu amânarea executării pedepsei

Pentru ultraj contra bunelor moravuri, pedeapsaa prevăzută de lege este de la 3 luni la 2 ani. Pentru că în timpul procesului bărbatul a accept să fie judecat prin procedura smplificată a beneficiat de o reducere cu o treime din pedeapsă.  Astfel, el a fost condmanat la 7 luni închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pe o perioadă de 2 ani, timp în care va fi supravegheat. ”Prin prisma acestor elemente instanţa apreciază că scopul educativ preventiv al procesului penal, poate fi atins prin stabilirea unei pedepse privative de libertate, care să fie de natura a-i atrage inculpatului atenţia asupra caracterului antisocial al faptei sale. Apreciind în acelaşi timp că pedeapsa în sine reprezintă un avertisment serios şi suficient pentru inculpat pentru a-l determina ca pe viitor să evite săvârşirea unor alte fapte antisociale si fiind totodată întrunite cumulativ condiţiile prevăzute de art. 83 C.pen. instanţa va dispune amânarea aplicării pedepsei, pe un termen de supraveghere stabilit în condiţiile art. 82 C. pen., de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri” au precizat magistrații Judecătoriei Pitești în motivarea sentinței. Hotărârea nu este definitivă și va putea fi atacată cu apel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.