Polițiștii rutieri au împânzit șoselele!

0

În noaptea de sâmbătă spre duminică, în intervalul orar 22:00-02:00, polițiștii piteșteni au acționat cu efective mărite pe raza municipiului Pitești. Filtrele organizate au avut scop preventiv dar și depistare a șoferilor care încalcă legea.


Acțiunea a fost desfășurată de 75 de polițiști, de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, dar și luptători ai Serviciului Acțiuni Speciale Argeș.
În intervalul menționat au fost desfășurate 12 filtre rutiere, au fost verificate 213 autovehicule, au fost efectuate 139 de testări cu aparatele alcooltest și drugtest, și au fost legitimate 345 de persoane, fiind efectuate verificări în mai multe localuri și săli de jocuri de noroc.
În urma abaterilor constatate, polițiștii au aplicat 64 de sancțiuni contravenționale, cu o valoare totală de 8280 de lei, fiind aplicate și măsurile complementare de reținere a 2 permise de conducere, respectiv de retragere a 3 certificate de înmatriculare și un set de plăcuțe cu numărul de înmatriculare, anunță IPJ Argeș.


7 sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991R privind normele de conviețuire socială, 56 de sancțiuni conform OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, respectiv o sancțiune conform Legii 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto.
De asemenea, a fost întocmit un dosar penal în urma depistării în trafic a unui conducător auto sub influența unei substanțe cu efect psihoactiv.
Totodată, urmează să fie înaintată o înștiințare către Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc, în vederea luării măsurilor legale care se impun, ca urmare a depistării a trei persoane majore, cărora li s-a permis participarea la jocuri de noroc, fără ca aceștia să aibă asupra lor actul de identitate, a mai prcizat sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.