Arest la domiciliu pentru elevul bătăuș

0

Judecătoria Costești a respins cererea procurorului de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Costești de arestare preventivă a elevului, în vârstă de 16 ani, din comuna Negrași care și-a bătut doi colegi de la Liceul Tehnologic ”Liviu Rebreanu” din Mozăceni. Instanța a dispus arestul la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile pe numele minorului . Foto descriptiv

”Respinge propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Costeşti privind luarea măsurii arestării preventive a inculpatului minor (…). În baza art. 227 alin.2 C.p.p. rap. la art. 202 alin.4 lit.d C.p.p. dispune luarea faţă de inculpatul minor (…) a măsurii preventive a arestului la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile, de la data de 08.02.2024 până la data de 08.03.2024, inclusiv” scrie în decizia Judecătoriei Costești.

S-au luat și măsuri disciplinare împotriva elevului

Despre cazul elevului reținut am discutat cu Emilia Udrea, directorul Liceului Tehnologic ”Liviu Rebreanu” Mozăceni. ” Disciplinar s-au luat masuri, noi așteptăm un răspuns din partea  celor de la Poliție. Le-am pus la dispoziție tot ceea ce a fost necesar pentru anchetă. Am anunțat Inspectoratul Școlar. Am respectat procedura prevăzută în astfel de situații.  A venit mămica elevului i s-a adus la cunoștință și a semnat că a fost suspendat 5 zile de la cursuri. O altă măsură a fost tăierea bursei, că beneficia de bursă socială. Nu a creat alte probleme doar că l-am prins fumând. A fost singura abatere până la incident”, a spus Emilia Udrea.

Poate fi exmatriculat

La râdul său, Dumitru Tudosoiu, inspector general al Inspectoratului Județean Școlar Argeș, a precizat că a fost informat de agresiune, menționând că o astfel de abatere poate duce la exmatricularea elevului. ”Violența nu are grad de comparație, dar când lucrurile ies de sub control mi se pare normal ca Poliția să intervină. Degeaba i se scade nota la purtare când el nu prețuiește nimic. Chemi părinții la școală și sancțiunea pentru el este floare la ureche. Există posibilitatea exmatriculării. Orice elev riscă această pedeapsă doar dacă face parte din cele 10 clase obligatorii. Îi dăm exmatriculare, pentru fapte deosebit de grave, cu drept de înscriere într-o altă unitate. Suntem obligați ca sistem să-l primim într-o altă unitate. De cele mai multe ori, faptul că i se schimbă mediul, colegii, i se va schimba și comportamentul”, a declarat Dumitru Tudosoiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.