Închisoare cu executare pentru Stelică Crăciun!

0

Procesul de violare a sediului profesional în care omul de afaceri Stelică Crăciun era acuzat că a intrat fără drept, seara, în biroul primarului Ion Georgescu, de la Primăria Mioveni, a ajuns la final. Judecătoria Pitești a dat sentința iar inculpatul a fost condamnat la o pedeapsă cu executare. În motivarea sentinței judecătorul a precizat că inculpatul a refuzat să presteze muncă în folosul comunității, condiție obligatorie pentru suspendarea pedepsei. În plus, pe durata procesului Stelian Crăciun a manifestat ”un profund dispreţ faţă de autorităţile judiciare, inculpatul erijându-se în postura de victimă a sistemului judiciar şi a serviciilor române de informaţii”, după cum reiese din motivare.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, Stelian Crăciun a intrat în biroul primarului Ion Georgescu, de la Primăria Mioveni fără să i se permită accesul. Incidentul s-a petrecut în seara zilei de 11 februarie 2022 când acesta a pătruns peste primarul Ion Georgescu în birou și s-a luat cu el la ceartă. Edilul i-a solicitat să iasă din birou şi să părăsească sediul instituţiei, după care a ieșit pe holul primăriei, unde se afla paznicul. Primarul s-a întors în birou, dar l-a scurt timp a fost urmat și de inculpat ocazie cu care între cei doi s-a declanşat un conflict fizic şi verbal. Stelian Crăciun a fost trimis în judecată în septembrie 2022. Judecătoria Pitești a dat sentința și a dispus o pedeapsă de 2 ani închisoare cu executare pentru inculpat. Acesta este obligat să-i plătească lui Ion Georgescu o sumă sugestivă de 1 leu daune civile.  În plus are obligația să publice un extras din hotărârea de condamnare, însoțit de scuzele inculpatului, într-un ziar național și într-o publicație locală. Instanța a luat decizia executării pedepsei după ce inculpatul a spus că nu este de acord să presteze muncă în folosul comunității. Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

”Profund dispreț față de autoritățile judiciare”

 În motivarea lor judecătorii au precizat că inculpatul ”A avut o atitudine nesinceră, nerecunoscând și neasumându-și consecințele faptelor sale, cu toate că a fost pus în fața unui probatoriu irefutabil, astfel cum a fost detaliat anterior, aspect care reliefează disprețul inculpatului față de valorile sociale pe care le-a încălcat.” Referitor la atitudinea pe care Stelian Crăciun a adpotat-o în tipul procesului judecătorii au precizat în motivare:  ”Instanța nu poate face abstracție nici de întreaga conduită a inculpatului pe durata procedurilor judiciare derulate împotriva sa în prezenta cauză, care denotă un profund dispreţ faţă de autorităţile judiciare, inculpatul erijându-se în postura de victimă a sistemului judiciar şi a serviciilor române de informaţii. (…) a participat la majoritatea termenelor de judecată acordate în cauză, acesta a adoptat o atitudine sfidătoare, irevențioasă și un limbaj trivial, atât la adresa președintelui completului de judecată și a familiei acestuia, a procurorului de ședință, a prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cât și cu privire la probitatea morală sau profesională a multor altor persoane din sistemul judiciar, poliție sau politică, persoane care nu aveau absolut nicio legătură cu prezenta cauză, fiind nevoie de nenumărate intervenții din partea președintelui completului de judecată în cadrul fiecărei ședințe de judecată pentru a-i atrage atenția și chiar sancționarea inculpatului cu mai multe amenzi judiciare. De asemenea, acesta a formulat nenumărate cereri de recuzare atât împotriva președintelui de judecată, în esență întemeiată pe aceleași motive, unele fiind respinse chiar ca inadmisibile, cât și împotriva procurorului de ședintă, și a formulat nenumărate cereri de administrare a unor probe cu privire la aspecte care nu aveau nicio legătură cu prezenta cauză, ci vizau viața privată sau profesională a unor persoane străine de prezenta cauză”, scrie în motivarea Judecătoriei Pitești. Steșian Crăciun nu are cazir. El nu a mai fost condamnat însă este cercetat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești  pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de șantaj, a unei infracţiuni de ameninţare și a unei infracţiuni de hărțuire, dosar în care a fost reținut o noapte și se află sub măsura controlului judicar. Până astăzi, decizia Judecătoriei Pitești privind condamnarea cu executare nu a fost atacată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.