Fiul a incendiat garsoniera mamei!

0

Din răzbunare, un tânăr, în vârstă de 24 de ani, a dat foc unei grasoniere, din Câmpulung Muscel, în care locuia, dar care îi aparținea mamei lui. Când a incendiat locuința a deschis geamul ca să fie sigur că va arde tot. Asta după ce mama l-a certat că bea prea mult și l-a avertizat că alcoolul îi va afecta sănătatea. Tânărul a fost condamnat cu executare.

Gabi Florin S., de 24 de ani, din Câmpulung, locuia de aproximativ 4 ani, singur, într-o garsonieră ce îi aparține mamei.  Tânărul se mai ducea însă și la mama lui care are alt domiciliu. La mijlocul lunii februarie 2023 a plecat la muncă în străinătate dar s-a întors după o lună și jumătate. În noaptea de 3 spre 4 aprilie 2023, s-a dus și a dormit la mama lui.  Dimineață, de cum s-a trezit, a mers la un magazin și a cumpărat un bidon de 2,5 litri de bere pe care l-a băut. De aici a izbucnit scandalul. ”Aceasta (n.r.mama) i-a explicat că alcoolul este dăunător sănătăţii, motiv pentru care inculpatul a devenit nervos şi a declanşat un conflict verbal. După mai multe discuţii contradictorii, (n.r. mama) l-a dat afară din locuinţa sa, iar acesta i-a comunicat, în mod repetat, că o să meargă să incendieze garsoniera pe care sus-numita o deţine”, se precizează în rechizitoriul întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung.

 A deschis fereastra ca să întrețină arderea

S-a dovedit că amenințările nu au fost doar vorbe spuse la supărare. Tânărul s-a dus și a dat foc garsonierei.” Pe fondul consumului de alcool şi nervos după cearta cu mama inculpatul s-a deplasat la garsonieră şi, după ce a pătruns în interior, a luat din şifonier o bluză ce-i aparţinea, i-a dat foc cu bricheta şi a aruncat-o pe covorul din cameră, apoi a deschis fereastra, favorizând astfel propagarea incendiului. Focul s-a extins rapid arzând mai multe obiecte textile din cameră. De asemenea, toate bunurile din interiorul garsonierei respectiv, televizorul, patul, şifonierul cu haine, precum şi celelalte obiecte de mobilier, au ars. Ca urmare a incendiului au fost afectați pereții și tavanul palierului pe care este situată garsoniera, iar cablurile de electricitate și internet care erau montate deasupra ușii de acces în locuinţa folosită de autor au fost arse/deformate” se precizează în rechizitoriu.  După ce a incendiat locuința Gabi Florin S. a ișeit din bloc și a plecat. S-a întors foarte repede și a încercat să stingă flăcările. Nu a reușit și i-a cerut unui vecin cheme pompierii. Patru adulți și un copil în vârstă de 3 ani au fost evacuați pe durata intervenției militarilor. Incendiul a distrus toate bunurile din garsonieră și a afectat și ușile vecinilor de pe palier.  

Condamnare cu executare

Tânărul a fost reținut, apoi a fost plasat în arest la domiciliu, măsură pe care a încălcat-o în repetate rânduri De aceea polițiștii câmpulungeni au cerut instanței înlocuirea măsurii cu arestul preventiv. A fost judecat pentru distrugere prin incendiere și la sfârșitul lunii octombrie 2023 a fost condamnat de Judecătoria Câmpulung, la 2 ani închisoare, cu executare. Decizia a fos atacată cu apel și Curtea de Apel Pitești a dat sentința definitivă săptămâna trecută. A fost menținută pedeapsa de 2 ani închisoare cu executare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.