Cele mai mari castiguri din istoria loteriilor

0

Loteriile nationale si internationale sunt populare pentru un simplu motiv si anume sumele exorbitante puse in joc. In alte tari premiul cel mare se numeste jackpot si este castigat mult mai des decat in cazul loteriei noastre populare, 6 din 49.

In acest articol iti prezint cateva castiguri absolut fabuloase obtinute de-a lungul timpului la diverse loterii din intreaga lume. Vei observa ca multe dintre ele sunt jackpot-urile de la Powerball, una dintre cele mai puternice loterii la nivel mondial.

In majoritatea cazurilor, castigatorii au dorit sa ramana anonimi si si-au incasat premiile prin mandatari, din motive lesne de inteles.

1. 2.04 miliarde de dolari (Edwin Castro)

Cel mai mare premiu acordat la loto, joc pe care il poti accesa si online pe platforma Superbet Casino, este de 2.04 miliarde de dolari, premiu castigat in luna noiembrie 2022. Biletul castigator a fost jucat la Joe’s Service Center din Altadena, California.

Pe 14 februarie urmatorul an, loteria californiana a dezvaluit identitatea castigatorului jackpot-ului urias, in persoana lui Edwin Castro, insa nu a dat publicitatii mai multe informatii, la solicitarea expresa a castigatorului. Nu se stie nici in prezent cum si cand a incasat premiul.

Cert este ca miliardarul din loterie a fost foarte generos cu familia lui. A cumparat parintilor o casa de 4 milioane de dolari in Altadena, California, de inspiratie japoneza.

In plus, Edwin l-a angajat pe fratele sau mai mic, Jesse, pentru a-i gestiona activele bancare, surse apropiate familiei precizand ca il plateste foarte bine si pe proaspatul sau angajat.

2. 1.765 milarde de dolari (castigator anonim)

Tot in California a fost vandut si acest bilet care a facut un alt castigator sa traiasca o viata lipsita de griji (sau cel putin in teorie).

Biletul a fost jucat in octombrie 2023 in Midway Market and Liquor in Frazier Park, un magazin local aflat la 70 km nord de Los Angeles.

Interesanta la aceasta loterie este optiunea pe care o ofera castigatorului. Fiind vorba despre o suma atat de mare, ea se plateste esalonat sau, daca fericitul castigator alege s-o incaseze intr-o singura transa, premiul este de doar 774 milioane de dolari, supus taxarilor si impozitarilor.

Nu se stiu mai multe detalii, deoarece castigatorul este anonim si nu a optat inca pentru revendicarea premiului in oricare dintre cele doua modalitati (transa unica de plata sau plata esalonata).

3. 1.59 miliarde de dolari (jackpot comun)

Al treilea mare premiu de jackpot castigat la o loterie a fost impartit intre 3 fericiti castigatori. Desi loteria a semnalat faptul ca a fost declansat si acordat premiul de 1.59 de miliarde de dolari, jackpotul cel mai mare din data de 13 ianuarie 2016, ulterior s-a aflat ca este vorba despre 3 bilete castigatoare.

Cele 3 bilete castigatoare au fost jucate in parti diferite din State Unite: unul in Memphis, unul in Los Angeles si celalalt pe Coasta Atlanticului.

Unul dintre purtatorii de cuvant de la loteria californiana a precizat ca situatia este una destul de rar intalnita, insa se poate trai destul de bine si cu 528 de milioane de dolari, glumind in final.

Nu se stiu prea multe informatii despre castigatorii care au impartit la comun premiul cel mare, deoarece fiecare dintre ei a solicitat expres sa ramana anonim.

4. 1.58 miliarde de dolari (Saltines Holding LLC)

In data de 9 august 2023 premiul de 1.58 de miliarde de dolari a fost castigat prin declansarea jackpotului la loteria internationala Mega Millions.

Cateva luni mai tarziu, mai exact in luna decembrie 2023, a fost anuntat in mod oficial castigatorul, compania Saltines Holding LLC din Miami.

Aceasta societate a acceptat o plata de 794 milioane de dolari intr-o transa unica, desigur cu aplicarea taxelor si impozitelor.

Aspectul interesant aici este ca la loteriile din Florida, legea nu permite posibilitatea ca fericitii castigatori ai premiilor sa ramana complet anonimi.

Totusi, o modalitate permisa de lege pentru ascunderea partiala a identitatii este infiintarea unei societati si revendicarea premiului prin intermediul societatii, unde actionar poate fi oricine.

Tocmai de aceea nu avem informatii despre adevaratul castigator al premiului de 1.58 miliarde de dolari din Florida.

5. 1.54 miliarde de dolari (castigator anonim)

Un singur bilet jucat in Simpsonville tot la jocul Mega Millions a mai generat un premiu urias, de data acesta in luna octombrie 2018. Extragerea din data de 23 a lunii respective a generat emotii puternice, mai ales dupa ce s-a anuntat oficial ca a fost castigat marele premiu.

Premiul a fost revendicat in luna martie a anului urmator, de catre un castigator anonim.

Propunerea de plata a fost una esalonata pe 30 de ani, cu alternativa de a accepta o suma de 877.784 de dolari intr-o transa unica, iar castigatorul a optat pentru a doua varianta.

Interesant este ca la revendicarea premiului si semnarea documentelor pentru modalitatea de plata s-a prezentat un avocat cu delegatie oficiala, precizand expres ca are o clauza de confidentialitate in numele clientului pe care il reprezinta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.