Renovarea Muzeului Județean Argeș, aproape finalizată

0

La Muzeul Județean Argeș vor fi implementate alte două proiecte pentru reamenajarea curții interioare și pentru punerea în valoare a ruinelor Schitului Buliga, aflate în spatele clădirii.   

Aici, proiectul pe fonduri europene de consolidare și restaurare a intrat în ultima etapă, stadiul lucrărilor fiind la 90%. Edificiu reprezentativ al municipiului Piteşti, ridicat în 1898-1899 sub coordonarea arhitectului – antreprenor, Dimitrie Maimarolu, această clădire a fost primul sediu al Prefecturii Argeș.

„Suntem în ultima etapă a lucrărilor de consolidare și reabilitare a clădirii Muzeului Județean Argeș, fostul sediu al Prefecturii Argeș. Vorbim de o adevărată bijuterie arhitectonică a municipiului Pitești și a județului Argeș, astfel că așteptăm cu deosebit interes recepția acestei lucrări pentru a putea amenaja expozițiile de bază – Științe ale Naturii și Istorie – și astfel să venim în întâmpinarea marelui public care va putea vizita acest minunat obiectiv” a declarat Cornel Popescu, managerul Muzeul Județean Argeș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.