Hoții mascați au furat chipsuri și bere!

0

Un tânăr, în vârstă de 19 ani, a  dat o spargere, noaptea, la un magazin din Valea Danului. În timp ce era mascat, ca să nu poată fi recunoscut, el a sustrras suma de 2.000 de lei două pungi de chipsuri și un bidon cu bere. Împreună cu el s-a aflat un minor de 17 ani. În altă noapte au vrut să fure dintr-un magazin din Curtea de Argeș, tot mascați,  dar au fost surprinși de o femeie. La data la care au fost judecați, ambii erau majori. Foto descriptiv

Dosarul celor doi tineri a ajuns pe rolul Judecătoriei Curtea de Argeș. În rechizitoriu, procurorii au reținut: ”În noaptea de 02/03.08.2022, inculpatul major (…) în vârstă de 19 ani, împreună cu inculpatul minor (…)  în vârstă de 17 ani, fiind mascați, au pătruns, fără drept, în incinta S.C. Market Trading S.R.L Valea Danului, prin spargerea geamului lateral al punctului de lucru și, din interior, au sustras suma de 2000 de lei, două pungi de chips-uri și un pet de bere. În noaptea de 08/09.08.2022, în jurul orei 03.25, aceeaşi inculpaţi folosind o piatră, au distrus un geam lateral al unui unei societăți. Curtea de Argeș, cu intenția de a pătrunde, fără drept, în interiorul punctului de lucru, situat la parterul blocului E2 din bulevardul Basarabilor,, fiind întrerupți de apariția martorei (…) Ulterior, ambii inculpați au fost depistaţi la scurt timp de organele de poliție”, au precizat procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș. În timpul cercetărilor. Când au fost prinși polițiștii au găsit asupra tânărului de 19 ani două șosete folosite în timpul comiterii faptelor pentru a se masca, iar la cel de 17 ani o mască chirugicală pe care a utilizat-o cu același scop.    

Ambii au recunoscut faptele

Când dosarul a ajuns la Judecătoria Curtea de Argeș tânărul, acum în vârstă de 20 de ani, a recunoscut integral faptele și a achitat în totalitate prejudiciul către părţile civile, chiar şi pentru celălalt inculpat. Judecătorii au ținut cont de faptul că în timpul procesului tânărul a dat dovadă de sinceritate, dar și de faptul că între timp, tânărul devenise student al  Facultăţii de Ştiințe, Secţia Informatică, din cadrul Universităţii din Sibiu. A fost condamnat la 1 an și 6 luni închisoare cu suspendare. Acesta este oblugat să presteze 90 de zile de muncă în folosul comuntății la Primăria Sibiu sau la Primăria Avrig. Aceeași atitudine sinceră a avut și minorul care între timp a împlinit 18 ani. Acesta din urmă a fost condamnat de Judecătoria Curtea de Argeș la măsura educativă neprivativă de libertate a asistării pe o durată de 6 luni, cu obligația de a urma o formă de învățământ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.