În 24 de ore, 7 incendii de vegetație stinse de pompieri

0

Incendiile de vegetație le dau mult de lucru pompierilor argeșeni, în această perioadă. În 24 de ore, militarii au intervenit la stingerea, a nu mai puțin, de 7 incendii de vegetație. Toate au avut loc în apropierea Piteștiului.

În perioada 22.02.2024, ora 08:00 – 23.02.2024, ora 08:00, pompierii argeșeni au acționat pentru înlăturarea efectelor negative produse de arderile necontrolate ale vegetație uscate și mărăcinișului.
Numai în acest interval, în județul Argeș, a ars o suprafață de teren de peste 10 ha, iar în una dintre situații, flăcările violente amenințau să se propage la casele din apropiere, transmit reprezentanții IU Argeș.
Incendiile au avut loc după cum urmează:

  • 3 incendii pe raza orașului Ștefănești, în urma cărora a ars o suprafață de teren de aproximativ 78.000 mp;
  • 3 incendii în comuna Bradu, unde au ars aproximativ 29.000 mp;
  • 1 incendiu în comuna Mărăcineni, unde au ars aproximativ 2.000 mp.

Reprezentanții ISU Argeș reamintesc că arderile necontrolate de vegetație sunt interzise!

          ❗Nerespectarea prevederilor legale se sancționează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice şi de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice.

          ❗Un regim sancţionator distinct este stabilit pentru arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor şi vegetaţiei ierboase din ariile protejate şi de pe terenurile supuse refacerii ecologice, faptă care constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, dacă a fost de natură să pună în pericol viaţa ori sănătatea umană, animală sau vegetală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.