Elevii de la Iulia Zamfirescu, vizită la Penitenciar

0

Un grup de 40 de elevi de la Liceul Iulia Zamfirescu din Mioveni a participat zilele trecute la activitatea de prevenire a delicvenței juvenile desfășurată la nivelul Penitenciarului Mioveni.

Totoată, în cadrul campaniei Ministerului Educației, vor fi primite în instituție mai multe grupuri cu priorități ce vizează prevenirea consumului de droguri, a violenței școlare și a discriminării prin programul „Școala Altfel”.

Prevenirea consumului de droguri și a delicvenței juvenile rămâne un angajament important pentru cei de la Penitenciar, aceștia mobilizându-se pentru a prezenta prin exemple concrete consecințele ce decurg din acțiuni necugetate sau iraționale.

”Am spus, spunem și vom continua să spunem despre consecințele drogurilor, continuând să evidențiem greșelile iremediabile comise de tinerii pe care îi avem în custodie. Datele statistice indicau o încetinire a ritmului de creștere a consumului pentru majoritatea drogurilor ilicite. Însă, sperăm ca, din acest an, datele rezultate să indice un ritm accelerat de scădere. Vom continua până vom ajunge cu mesajul nostru la toată comunitatea. Prin urmare, pentru a ne asigura că mesajul și efectele sale sunt înțelese în mod concret, în perioada următoare, sub supraveghere atentă și cu grija specifică unui program educativ, elevii vor petrece o zi în penitenciar. Experiența va include simularea procesului de încarcerare și adaptare la normele mediului instituționalizat” ne-a spus directorul instituției, Patric Ghebaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.