A primit 10 ani închisoare pentru omor!

0

Zece ani de închisoare, atât a primit Nicolae T., un bărbat în vârstă de 40 de ani, din comuna Mălureni, pentu crimă. Bărbatul și-a ucis vecinul și prietenul de pahar cu 7 lovituri de cuțit, după ce au băut împreună. După crimă s-a dus ușa ușa cumnatei lui, plin de sânge și cu cuțitul în mână, și i-a spus că a comis un omor. În timpul anchetei ce a urmat, ”Nicu nebunu`„ a mărturisit că imediat după omor s-a gândit să îngroape cadavrul și să fugă în străinătate. Se pare însă că în ciuda alcoolului consumat a avut un moment de luciditate în care a decis să se predea. Judecătorii au ținut cont de faptul că bărbatul a recunoscut fapta și i-au dat pedeapsa minimă.

Crima a avut loc pe 2 iulie anul trecut, în comuna Mălureni. Nicolae T. cunoscut în comuncă sub porecla   ”Nicu nebunu`„ s-a dus la vecinul lui  Ion D., în vârstă de 67 de ani. Amândoi au băut până în jurul orei 1.00. Erau beți și s-au luat la ceartă. ”Cei doi au consumat împreună băuturi alcoolice până în jurul orei 01:00 când între aceştia a avut loc o discuţie în contradictoriu, victima reproșându-i inculpatului că ar fi avut o relaţie cu soţia sa. Deranjat de acuzele formulate, inculpatul a luat de pe o masă din camera respectivă un cuţit cu care i-a aplicat victimei o lovitură în zona costal stânga, urmare a loviturii primite victima, care se afla aşezată pe pat, a căzut pe spate. În continuare inculpatul, folosind acelaşi cuţit, a mai aplicat victimei încă 6 lovituri, majoritatea în zona pieptului”, se precizează în rechizitoriul întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș. După comiterea faptei Niclae T. a luat telefonul bărbatului ucis și a mers la cumnata lui care locuia în apropiere. A bătut la ușă și când femeia a ieșit i-a mărtutisit: „L-am omorât pe Găzaru, i-am dat 5 lovituri de cuţit”.

„Omoară-mă, că mă chinui”

Speriată femeia l-a sunat pe fratele criminalului și i-a spus ce s-a întâmplat. Când fratele lui Nicolae T. a ajuns în curte, l-a găsit plin de sânge pe mâini și pe haine și cu cuțitul în mână. I-a cerut să arunce în curte cuțitul cu lama de 17, 5 centimetri și a sunat la 112. Când la fața locului au ajuns anchetatorii bărbatul a recunoscut crima. Se pare că după ce și-a ucis vecinul Nicolae T. a mai tras o dușcă dintr-o sticlă cu alcool. ”Tot cu ocazia cercetării la faţa locului s-a constatat că, pe masa din centrul camerei se afla o sticlă de băutură alcoolică inscripționată „Moldova” ce prezenta urme de substanţă brun roşcat cu aspect de sânge”, scrie în rechizitoriu. Apoi s-a gândit, pentru puțin timp, cum să își acopere crima. ”Notăm de asemenea şi atitudinea adoptată de inculpat după comiterea faptei, acesta declarând că, după ce a aplicat loviturile de cuţit a ieşit în curte, a fumat o ţigară, gândindu-se să îngroape victima şi să fugă din ţară. Ulterior acesta s-a deplasat la locuinţa martorei (n.r cumnata) căreia i-a mărturisit cele întâmplate, atitudine pe care a menţinut-o pe întreaga durată a procesului”,  se precizează în motivarea sentinței dată, săptămâna trecută, de Tribunalul Argeș. ”De altfel, potrivit declaraţiei inculpatului, după ce acesta a aplicat prima lovitură victimei, cel din urmă căzând pe spate, a ales să mai lovească de încă 6 ori în zone vitale întrucât victima i-ar fi spus „omoară-mă, că mă chinui”, fiind mai mult decât evident că inculpatul nu numai că a prevăzut că ar putea să survină decesul lui (…) ci a şi urmărit suprimarea acestuia. (…) Avem în vedere şi că fapta a fost comisă pe fondul consumului de alcool, cu ocazia cercetării la faţa locului în imobil fiind descoperite mai multe sticle de băuturi alcoolice, la examenul toxicologic al probelor de sânge recoltate de la cadavrul lui (…) fiind evidenţiată o alcoolemie de 2,25 grame alcool/l, iar la testarea inculpatului cu aparatul alcooltest în data de 02.07.2023 ora 02:50 fiind evidenţiată o alcoolemie de 0,74 mg/l în aerul expirat”, mai scrie în motivare.

 La pronunțarea sentinței, judecătorii au ținut cont de faptul că inculpatul și-a recunoscut vinovăția, ceea ce, potrivit legii, reduce pedeapsa cu o treime. Astfel Nicolae T., aflat în arest preventiv de la comiterea faptei, a fost condamnat la 10 ani închisoare. El este obligat să-i plătească fiicei defunctului daune materiale de 20.000 de lei. Deși femeia a cerut și daune morale în valoare de 30.000 lei, instanța i-a respins cererea. Decizia nu este definitivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.