Transportator ilegal de lemne amendat cu 5.000 de lei

0

Un bărbat în vârstă de 54 de ani, din Domnești a fost cercetat pentru transport ilegal de lemne. Acesta nu era înregistrat ca transportator de material lemnos. A primit o amnedă în valoare de 5.000 de lei.

Polițiștii Secţiei de Poliţie Rurală Domnești au finalizat verificările privind transportul de material lemnos, de către un bărbat, care nu era înregistrat în aplicația SUMAL 2.0 ca transportator profesionist de material lemnos.
Din verificări s-a stabilit că, în perioada ianuarie-decembrie 2023, I.I. de 54 de ani, din Domnești, a efectuat mai multe transporturi de material lemnos, deși nu este înregistrat ca transportator profesionist de material lemnos în aplicația informatică SUMAL 2.0. Astfel, a rezultat că cel în cauză a depășit cu 9,68 m.c. volumul de 20 mc/an calendaristic permis de normele legale.
În urma celor constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor din Legea 171/2010, raportat la Normele H.G. 497/2020. De asemenea, a fost luată măsura complementară a confiscării valorice a cantității de 9,68 m.c. de material lemnos, în valoare de 2.418 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.