Unui judecător îi revin mii de dosare de soluționat

2

Curtea de Apel Pitești a  prezentat bilanțul activității pe anul 2023. Din datele statistice reiese că a crescut numărul de dosare soluționate, dar și numărul de cauze nou intrate. Cel mai mare volum de activitate l-au avut Secțiile Civile din cadrul Curții de Apel Pitești. Încărcătura pe judecător a fost mai mare față de media națională la majoritatea instanțelor din Argeș. Iată mai jos datele statistice prezentate.

Cu toate că media pe țară la încărcătura efectivă pe judecător în funcție de dosarele pe care le-a avut de soluționat în anul 2023 este de 1455 dosare/judecător la judecătorii, de 553 dosare/judecător la tribunale și la nivel de curți de apel: 251 dosare/judecător,  La Curtea de Apel Pitești și instanțele arondate încărcătura efectivă pe judcător a fost cu mult mai mare. Astfel la Curtea de Apel Pitești un judecător a avut de soluționat 430 dosare, la Tribunalul Argeș 643 dosare, la Tribunalul Comercial Argeș 661 dosare, la Judecătoria Câmpulung 3284 dosare, la Judecătoria Costești 1719 dosare, la Judecătoria Curtea de Argeș 1544, la  Judecătoria PITESTI 1338 dosare (sub media la nivel național) și la Judecătoria Topoloveni 2080 dosare.

2 COMENTARII

  1. OK, judecatorii au multe dosare.

    Dar in decembrie 2023 si ianuarie 2024 au avut ‘protest spontan’ si nu au muncit (se rezolvau doar cauzele urgente).
    Intre 1 iulie si 31 august se da vacanta judecatoreasca (potrivit legii) in timpul careia „de regula” judecatorii trebuie sa isi ia concediul de odihna.
    Judecatorii se pensioneaza pe la 45-50 de ani si primesc pensii speciale (numite eufemistic „pensii de servici”) platite din bugetul de stat, nu din contributiile lor.

    La fel si profesorii au 4 luni pe an vacante scolare (cumulate) si se plang ca nu le ajung salariile ca sa le completeze veniturile din meditatii.

    Suntem Tara Bugetarilor cu Partidul Bugetarilor la conducere.

  2. Lasă bre ca ar trebui să scrie pe frontispiciu în latina: “ Decât mult și fără rost, mai bine puțin și prost!” .Asta oricum, nu-i împiedică să-și rezolve așa zisa independență și inamovibilitate ( de fapt lipsa de răspundere și responsabilitate) venituri de nababi /aristocrați bugetari ,acum mai trebuie sa~i și căinam, saracii de ei…..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.