Analia Selis , în recital la Filarmonica Pitești

0

Filarmonica Pitești organizează, în parteneriat cu Centrul Cultural Pitești, vineride la ora 19, la Centrul Multifuncțional, recitalul cameral extraordinar Tangodiseea, dedicat Zilei Femeii. Alături de îndrăgita interpretă argentiniană Analia Selis va evolua pianistul Ștefan Doniga.

În program, tangouri nemuritoare

În program: M. Constantinescu – Dacă nu te cunoșteam, Petre Andreescu – Sub balcon eu ți-am cântat o serenadă, Domingo Federico – Tristezas de la Calle Corrientes, lonel Fernic – Nunuțo și Pe boltă când apare luna, Gherase Dendrino – Ce faci astă seară tu?, Sebastián Piana – Paisaje, N. Martini – Mână birjar, Henry Mălineanu – Nu se poate, Virgilio Expósito – 10 Absurdo, lon Vasilescu – Vrei să ne-ntâlnim sâmbătă seara? și Habar n-ai tu, Juan Carlos Cobián – Nostalgias, Benjamin Tagle Lara – Zaraza și Eugen Semo – Sărută-mă! Aranjamentele muzicale îi aparțin lui Julián Caeiro.

Originară din Argentina, cu cetățenie română, Analia Selis este una dintre cele mai exotice şi mai apreciate voci din peisajul muzical românesc. Este absolventă a Universității de Muzică din San Miguel de  Tucumán (Diploma de educatoare de muzică, 1998) și a Longy School of Music din Boston (Diploma in Vocal Performance, 2002). La un an de la stabilirea în România (2004), câștigă locul al III – lea la Festivalul Internațional de la Brașov „Cerbul de Aur”, unde a reprezentat Argentina. Devenind extrem de cunoscută în lumea muzicii latino-pop din România, participă la emisiuni, înregistrează materiale pentru radio și televiziune și cântă pe cele mai reprezentative scene ale țării.

Ştefan Doniga este unul dintre cei mai apreciaţi pianiști ai generaţiei sale, colaborând cu instituții de cultură importante și susținând recitaluri și concerte în peste 20 de țări. A organizat cursuri de măiestrie în Austria, Cehia şi Coreea de Sud, a realizat emisiuni de analiză muzicală pentru posturile naționale de radio și televiziune și a coordonat numeroase proiecte culturale în țară și peste hotare. Biletele pot fi procurate de la casa de bilete a instituției și de pe www.bilete.ro, prețul unuia fiind de 40 de lei și 30 de lei, în funcție de categoria locului. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducerile aferente.

I.I