Atacatorul de la bar, condamnat

0

Un bărbat care suferă de boli psihice și-a primit pedeapsa după ce a fost judecat pentru loviri și alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice. Acesta a atacat cu cuțitul doi bărbați care se aflau în fața unui bar situat pe strada Exercițiu, din Pitești. După comiterea faptei a fugit, fiind urmărit de una dintre victime, un jandarm aflat în timpul liber.  Cu toate că Judecătoria Pitești l-a condamnat la o pedeapsă cu executare, Curtea de Apel Pitești a admis apelul inculpatului și a suspendat executarea pedepsei.

Întâmplarea a avut loc în noiembrie 2022, în fața unui bar de pe strada Exercițiu, din Pitești.  Agresorul, Iorgu V., de 64 de ani, a băut două beri și din senin, fără ca cineva să îl provoace, a început să amenințe persoanele aflate în interiorul barului că le omoară, ulterior părăsind incinta barului. S-a dus acasă, a luat un cuțit și s-a întors la local. Când a ajuns, afară se aflau M. M., de 69 de ani, din Pitești și I.D., de 50 de ani, jandarm aflat în timpul liber.  L-a atacat cu cuțitul pe M.M. și l-a tăiat pe față, în zona ochiului. Atunci I.D. a intervenit cu intenția de a-l opri pe agresor. A fost și el tăiat și s-a ales cu o rană la lobul urechii. Imediat după cel de-al doilea atac, Iorgu V. a fugit, iar jandarmul rănit a pornit pe urmele sale. Între timp un martor a sunat la 112 şi două echipaje de la Secţia 3 Poliţie, au pornit către locul faptei.  În timp ce era urmărit, atacatorul a mai scos cuțitul de câteva ori și l-a băgat în buzunar la geacă. A fost prins și reținut.

Inculpatul a susținut că el a fost bătut

Dosarul a ajuns pe rolul Judecătoriei Pitești. Din certificatul medico-legal depus la dosar reiese că victimele au necesitat 11-12 zile de îngrijiri medicale, respectiv 8-9 zile de îngrijiri medicale. De asemenea, inculpatul a fost supus unei expertize psihiatrice, care a arătat că suferă de ”tulburare mixtă de personalitate, dar are discernământul păstrat atât la data faptei cât şi în prezent, comisia recomandând și obligarea acestuia la tratament”. În timpul procesului au fost audiați mai mulți martori care au susținut că inculpatul a atacat fără motiv, fără a fi provocat. Inculpatul a avut însă o altă versiune a celor petrecute.  ”Fiind audiat, în prezența apărătorului din oficiu inculpatul a menționat faptul că a fost inițial agresat fizic de persoanele vătămate, după care a mers acasă și a luat un cuțit de bucătărie iar când a revenit a găsit cele două persoane vătămate în fața barului unde anterior consumaseră băuturi alcoolice, iar aceștia au început din nou să îl agreseze fizic lovindu-l cu pumnii și picioarele în zona capului și a corpului, trântindu-l la pământ, motiv pentru care s-a speriat și a lovit cu cuțitul la întâmplare, aspecte însă care nu se coroborează cu celelalte mijloace de probă administrate și nici cu planșa fotografică întocmită cu ocazia examinării fizice a inculpatului din care se observă că acesta nu prezenta nici un fel de leziuni ca urmare a agresiunii fizice pe care pretinde că a suferit-o”, precizează judecătorii în motivarea sentinței.

Obligat să urmeze un tratament psihiatric

 Judecătoria Pitești l-a condamnat pe bărbat la 2 ani și 8 luni și 20 de zile închisoare cu executare. A admis cererea părților vătămate și îl obliga pe Iorgu V. să plătească daune morale de 20.000 lei, fiecăruia dintre cei doi bărbați răniți. Iorgu V. a declarat apel și pe 5 martie magistrații i-au admis cererea. Judecătorii au modificat hotărârea și au dispus suspendarea pedepsei de 2 ani și 8 luni și 20 de zile, fixând un termen de încercare de 3 ani. A redus și cuantumul daunelor morale și acum Iorgu V. trebuie să plătească celor două victime câte 15.000 de lei. Bărbatul este obligat presteze 80 de zile de muncă în folosul comunității dar și să urmeze un tratament psihiatric.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.