Ion Georgescu vrea să scape de arestul la domiciliu

0

Ion Georgescu, primarul suspendat al orașului Mioveni, va veni în fața judecătorilor de la Tribunalul Argeș cu o cerere de înlocuire a arestului la domiciliu.  Termenul stabilit este de 12 martie. Tot atunci, este programat și termenul de verificare a măsurilor preventive în cadrul dosarului de coprupție aflat pe rolul instanței.

Ion Georgescu a depus cererea de înlocuire a măsurii preventive marți, pe 5 martie. În aceeazi zi, procurorii DNA au cerut verificarea măsurii preventive, în prezent primarul suspendat fiind plasat în arest la domiciliu. Ambele cereri se vor judeca marți, 12 martie, la Tribunalul Argeș. Reamintim că Ion Georgescu a fost arestat preventiv pe 5  octombrie 2023, într-un dosar de trafic de influență. În noiembrie a fost trimis în judecată pentru fapte de corupție și dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Argeș. După aproximativ 3 luni, mai exact pe 28 decembrie 2023,  Curtea de Apel Pitești a admis contestația formulată de Ion Georgescu, împotriva deciziei de prelungire a arestării preventive luată în data de 21 decembrie de Tribunalul Argeș, secția Penală. În urma acestei decizii, instanța a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 28 decembrie 2023 și până la 26 ianuarie 2024. În luna ianuarie, în camera preliminară, judecătorii au constatat ”legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul întocmit la data de 27.11.2023 în dosarul penal nr. 52/P/2023 al D.N.A. – Serviciul Teritorial Piteşti precum şi legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de către organele de urmărire penală”, ceea ce înseamnă că poate să înceapă judecata pe fond, dar deocamdată nu a fost stabilită data primului temen de judecată. În februarie, măsura a arestului la domiciliu a fost prelungită cu încă 30 de zile.

Acuzat de trafic de influență

Ion Georgescu a fost acuzat de DNA că, în toamna anului 2022, ar fi acceptat de la o persoană (Nicolae Valerică, martor) promisiunea remiterii unei sume de 30.000 euro, din care ar fi primit, în luna decembrie 2022, o primă tranșă de 10.000 euro, pentru a-și exercita influența pe care ar fi pretins că ar avea-o asupra unor factori decidenți din conducerea Spitalului Orășenesc Mioveni, pentru ca aceștia să dispună angajarea unei rude a martorului pe un post de medic. Potrivit denunțului făcut, Nicolae Valerică ar fi trebuit să îi mai dea 20.000 de euro după ce fiica lui ar fi fost angajată. Cum Ion Georgescu nu și-a putut ține promisiunea, i-a înapoiat cei 10.000 de euro denunțătorului, moment în care au apărut procurorii DNA care orgnizaseră flagrantul.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.