Mioveniul, în continuă dezvoltare: ”Accesăm aproximativ 50 milioane Euro, fonduri nerambursabile!”

0

Orașul Mioveni se află în continua dezvoltare. Astfel, administrația locală este în continua căutare de soluții pentru accesarea fondurilor nerambursabile, putând fi astfel făcute foare multe lucuri în oraș, pe alte fonduri decât cele proprii.

S. M.

Am stat de vorbă cu viceprimarul Ciprian Țurlea, cel care decide acum în Primăria Mioveni, despre situația accesării fondurilor europene și guvernamentale la nivelul orașului și am afalt despre mai multe proiecte aflate în derulare.

”Am început de scurt timp proiectul de efficientizare energetică la Primărie. Acesta constă în anvelopare, schimbarea climatizării și încălzirii, a radioatoarelor, cetrale, a sistemului de încălzilre. Vom pune panouri solare, panouri de apă caldă. Este vorba despre aproximativ 7 milioane lei, din fonduri europene prin PNRR. De asemenease implementează proiectul pentru înlocuirea iluminatului stradal, tot prin Fondul de Mediu. Sunt 1136 de corpuri de iluminat pe 49 de străzi. Valoarea este de 3 milioane lei, tot fonduri nerambursabile. În plus ne pregătim petru programul de efeciență energetică în școlile din oraș, la fel ca la Primărie. Vorbim de peste 20 milioane lei , din fonduri europene nerambursabile. În paralel ne pregătim pentru programul de dotare a școlilor, cu mobilier, sisteme videproiecție, table intelegente, routere. Vor fi 10 milioane lei, din fonduri europene prin PNRR, pentur toate școlile din oraș. În fine un alt program prin care atragem fonduri nerambursabile, prin PNRR este cel pentru școala duală, unde vor fi peste 20 milioane Euro, valoarea contractului de finanțare! În afară de acestea, săptămâna trecutp am depus un alt proiect, la Mediu, pentru Sala Sporturilor și Stația de Epurare pentru panouri fotovoltaice. Valoarea este de paorximativ 1 milioane Euro.” a explicat viceprimarul Ciprian Țurlea care este situația proiectelor din fonduri nerabursabile la nivelul orașului.

Acesta a explicat și de ce au fost accesate aceste fonduri: ”Mioveniul este în continuă dezvoltare. Vorbim de accesare de fonduri europene de aproximativ 50 milioane Euro, fonduri nerambursabile. Adică bani din alte susrse de finanțare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.