Trei s-au dus la furat, unul arestat!

0

În prima săptămână din luna martie, trei prieteni, toți din Curtea de Argeș, au dat lovitura într-o gospodărie de unde au furat două biciclete. Ca să poată obține bani pe ele fără să fie prinși, au demontat unul din vehicule și l-au vândut pe bucăți. Au fost prinși după o săptămână de la comiterea faptei. Numai unul dintre cei trei reținuți a fost arestat preventiv. Asta pentru că se afla în stare de recidivă, după ce în 2023 a fost condamnat tot pentru furt.

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș au întocmit dosar penal, pentru furt calificat, după ce proprietarul a depus reclamație. Cercetările aflate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș, au dus la identificarea celor trei făptași. Ei sunt:  Silviu Adrian C, de 28 de ani, Andrei Cosmin P., de 27 ani și Liviu Vasile V., de 23 de ani, toți din Curtea de Argeș. Ancheta a stabilit că în noaptea de 6 spre 7 martie autorii furtului au intrat într-o gospodărie, au spart încuietoarea de la o anexă gospodărească și au plecat cu două biciclete în valoare de 2.500 lei. Pe data de 14 martie, cei în cauză au fost depistați și conduși la sediul poliției, în baza mandatelor de aducere emise pe numele lor.

Oamenii legii au recuperat una dintre biciclete, precum și componente de la a doua bicicletă (respectiv roți și sistemul de frânare), care au fost restituite persoanei vătămate. Asta după ce hoții au vândut vehiculul pe bucăți pe bucăți, reușind să dea cadrul, furca și șaua. ”După administrarea probatoriului și parcurgerea etapelor procesuale, cei trei au fost reținuți pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță. În cursul zilei de 15 martie, tânărul de 23 de ani a fost prezentat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș în fața instanței, iar Judecătoria Curtea de Argeș a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile. Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activități infracționale”, au transmis reprezentanții IPJ Argeș. În timp ce complicii Silviu drian C și Andrei Cosmin P. au părăsi arestul a doua zi, Liviu Vasile V. a fost dus la Judecătoria Curtea de Argeș cu propunerea arestării preventive, cererea admisă, din cauză că se află în stare de recidivă. În martie 2023, Curtea de Apel Pitești l-a condamnat pe Liviu Vasile V. definitiv la 1 an și 6 luni închisoare cu suspendare, pentru furt calificat în formă continuată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.