Primarul Georgescu, din nou în arest la domiciliu

1

Numai o săptămână s-a putut bucura Ion Georgescu, primarul suspendat al Mioveniulu, de măsura controlului judiciar. Acesta se întoarce în arest la domiciliu, în urma deciziei magistraților de la Curtea de Apel Pitești. Instanța a admis contestația depusă de procurorii DNA imediat după decizia din 12 martie a Tribunalului Argeș când Ion Georgescu a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

Judecătorii au admis contestația procurorilor și au respins cererea lui Ion Georgscu de înlocuire a măsurii.  „În baza art. 425 ind. 1 alin. 7 pct. 2 lit. a din Codul de procedură penală raportat la art. 205 Cod procedură penală, admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Piteşti, împotriva încheierii din data de 12 martie 2024 pronunţată de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Argeş în dosarul nr. 6181/109/2023/a3, intimat-inculpat fiind Georgescu Ion. Desfiinţează în totalitate încheierea atacată şi rejudecând: În temeiul disp. art.242 alin.2 Cod procedură penală respinge, ca neîntemeiată, cererea de înlocuire a măsurii preventive a arestului la domiciliu formulată de inculpatul Georgescu Ion, cu măsura preventivă a controlului judiciar. În baza art. 207 alin. 6 Cod procedură penală, constată legalitatea şi temeinicia măsurii preventive a arestului la domiciliu dispuse faţă de inculpatul Georgescu Ion, măsură pe care o menţine până la o nouă verificare, conform dispoziţiilor legale”  se arată în decizia magistraților

1 COMENTARIU

  1. Fiecare zi de arest la domiciliu va fi scazuta din condamnarea pe care o va primi, asa ca acum isi face zile pentru a cere eliberarea conditionata peste 1 an sau 2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.