Se cere extrădarea unui ”hoț de lux”, din Argeș

0

Judecătoria Pitești a admis, zilele trecute, cererea Ministerului Justiției privind solicitarea de extrădare a unui argeșean dat în urmărire internațională. Cel pe care autoritățile din România se luptă să-l aducă în țară este un hoț de lux, dat fiind faptul că a dat spargeri la vilele mai multor afaceriști și oameni cunoscuți din Pitești.  Alături de alți complici el a furat și un seif cu bani de la Hanul Valea Ursului. Cosmin Viorel Bălșanu, despre el fiind vorba, are de ispășit o pedeapsă cu închisoarea de 10 ani, 5 luni şi 176 zile.

Cosmin Viorel Bălșanu, în vârstă de 39 de ani, din Ștefănești, sat Valea Mare Podgoria, a fost condamnat definitiv în aprilie 2023, când Curtea de Apel Pitești a respins apelul declarat de inculpat. Acesta trebuie să executate pedeapasa din sentința dată, în noiembrie 2022, de Judecătoria Pitești, de 10 ani, 5 luni și 176 de zile, aproximativ 11 ani detenție. Când a fost emis mandatul de executare a pedepsei, Bălșanu nu mai era în țară. Acesta a fost dat în urmărire internatională, anunțul fiind publicat pe site-ul Inspectoratului General al Poliției Române. I s-a dat de urmă și Ministerul Justiției a înaintat pe 15 martie o cerere de extrădare la Judecătoria Pitești. Instanța a admis cererea. ”…constată că sunt îndeplinite condiţiile pentru a se solicita extrădarea persoanei condamnate Bălşanu Cosmin Viorel, în vederea executării pedepsei de 10 ani, 5 luni şi 599 zile închisoare, în regim de detenţie, din care a rămas de executat 10 ani, 5 luni şi 176 zile închisoare, ca urmare a deducerii reţinerii, arestului la domiciliu şi a arestului preventiv”, se precizează în decizia Judecătoriei Pitești.   

Un trecut ”bogat” în infracțiuni

La sfârşitul lunii noiembrie 2018, Cosmin Viorel Bălșanu împreună cu un complice, a furat un seif cu bani de la Hanul Valea Ursului, din comuna Bascov. Cei doi au transportat seiful, în care se aflau 160.000 lei, 15.000 dolari şi 5.300 euro, cu o maşină până la locuinţa unuia dintre ei, acolo unde l-au tăiat şi au luat banii. Ulterior, hoţii au transportat seiful gol cu altă maşină şi l-au aruncat într-un canal, unde a fost găsit după două săptămâni de poliţişti. Cu banii furaţi, hoţii şi-au cumpărat o maşină de lux şi un apartament, potrivit anchetatorilor. Recidivist, având multiple alte condamnări, Cosmin Viorel Bălşanu este cel care, aflat la volanul unui Porsche Panamera cu numere de Bucureşti, în noaptea de 11 decembrie 2018 a spart trei filtre rutiere ca să scape de poliţiştii care-l urmăreau şi au tras câteva focuri de armă asupra maşinii. A fost priuns la intrarea în Brăteşti, Dâmboviţa, unde a comis un accident rutier şi a fugit pe câmp. În 2014, Cosmin Viorel Bălşanu a fost condamnat pentru conducerea unui autovehicul fără permis de conducere, în stare de recidivă. Acesta a fost liberat condiţionat în 2016, cu un rest rămas de executat de 599 de zile. Individul a fost condamnat în mai multe rânduri atât în ţară, cât şi în străinătate, pentru infracţiuni contra patrimoniului şi la regimul rutier.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.