După șantaj, închisoare cu suspendare!

0

Și-a amenințat amanta că îi va da foc la casă și că va publica pe rețelele de socializare fotografii în care femeia apărea în ipostaze intime. Bărbatul, în vârstă de 51 de ani, a fost judecat și a primit o pedeapsă de 2 ani și 2 luni închisoare, cu executare, în primă instanță. A contestat decizia Judecătoriei Pitești și ieri Curtea de Apel Pitești i-a admis cererea. Pedeapsa a rămas aceeași numai că nu va trebui să o execute în penitenciar fiind suspendată.

Un individ, cu antecedente periculoase, a fost reţinut în septembrie 2022 sub acuzaţia de şantaj.  Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Pitești au fost sesizați de către o femeie din Pitești, cu privire la faptul că un bărbat cu care anterior a avut o relație a amenințat-o cu darea în vileag a unor fapte compromițătoare. Reclamanta susţinea că individul i-a cerut bani ca să nu divulge relaţia lor, ea fiind căsătorită. În plus, femeia a le-a povestit oamenilor legii că individul i-a propus să reia relaţia şi a ameninţat-o cu moartea dacă nu o va face. Mai mult, bărbatul a anunţat-o că o să-i dea foc la casă, în caz contrar. Anchetatorii au stabilit că individul este Teodor G., de 49 de ani, din comuna Negraşi. Bărbatul a fost plecat o vreme în străinătate şi când s-a întors a avut o relaţie cu piteşteanca. Femeia era măritată şi se întâlnea periodic cu amantul. Femeia a făcut greșeala să-i trimită câteva filmuleţe în care apărea dezbrăcată şi în ipostaze intime. Când s-au certat, Teodor G. a început să o ameninţe ca va posta înregistrările fierbinţi pe conturi de socializare. I-a cerut să se împace iar refuzul femeii l-a înfuriat mai tare. A trecut la ameninţări şi i-a cerut suma de 700 de lei ca să şteargă înregistrările. Bărbatul avea antecedente similare. Acesta a procedat în același mod după ce s-a despărțit de concubină. Și pe ea a amenințat-o cu moartea și chiar i-a dat foc la casă, după ce femeia nu a mai vrut să continue relația.

Muncă în folosul comunității

  Teodor G. a fost trimis în judecată, în octombrie 2022, sub acuzația de șantaj. Judecătoria Pitești, l-a condamnat, în ianuarie 2024, la 2 ani și 2 luni închisoare, cu executare. Inculpatul a declarat apel. Curtea de Apel Pitești i-a admis ieri solicitarea și a schimbat sentința dată de Judecătoria Pitești. ”Desfiinţează, în parte, sentinţa penală apelată şi, rejudecând: Înlătură dispoziţiile privind executarea pedepsei în condiţiile art. 60 C.penal, în stare de detenţie.În temeiul art. 91 C.pen., dispune suspendarea executării sub supraveghere a pedepsei închisorii de 2 (doi) ani şi 2 luni, pe durata unui termen de supraveghere de 3 (trei) ani, calculat conform art. 92 alin.1 C.pen., termen ce începe să curgă, conform art. 92 alin. 2 C.pen., de la data pronunţării prezentei hotărâri. În baza art. 93 alin. 1 C. pen., obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Argeş la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existent” se precizează în deciai de ieri a Curții de Apel Pitești. Teodor G. este obligat să presteze 80 de zile de muncă în folosul comunității în cadrul Primăriei Negrași. Decizia este definitivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.