Va fi deschis un centru de sterilizare și înregistrare animale

0

Asociația ”Tierhilfe Hoffnung” – Adăpostul de câini Smeura anunță  că în luna aprilie, va inaugura un centru de sterilizare și înregistrare al câinilor și pisicilor. Este vorba de un proiect pilot, dezvoltat în județul nostru care are ca scop ciparea animalelor de companie și a celor comunitare, vaccinarea și sterilizarea lor.

”Numărul mare de aproximativ 185.000 de câini cu stăpân și câini comunitari din județul nostru, Argeș, reprezintă de ani de zile o provocare financiară și organizatorică majoră pentru orașe, comune și sate. De aceea, noi – Anette Kramme, Ute Vogt, D.S.V.S.A. Argeș și, la nivel național, A.N.S.V.S.A., Federația Germană pentru Protecția Animalelor și asociația Tierhilfe Hoffnung – am dezvoltat un proiect pilot pentru județul Argeș, pe care am dori să începem săl implementăm activ împreună cu dumneavoastră. Proiectul nostru pilot comun presupune ciparea întregii populații de câini din Argeș, înregistrarea lor în registrul național al animalelor de companie R.E.C.S. și – cel mai important din perspectiva bunăstării animalelor – sterilizarea și vaccinarea lor. Sterilizarea câinilor (și a pisicilor) este gratuită pentru proprietarii de animale de companie, așa cum a fost și până acum”, au transmis reprezentanții Asociației ”Tierhilfe Hoffnung” – Adăpostul de câini Smeura. Deschiderea oficială a centrului va avea loc pe 17 aprilie 2024, la ora 13.00.

Cei care doresc sterilizrea cânilor sau pisicilor de companie se pot program online, pe site-ul smeura.com. La adăpostul de animale de la Smeura, în 2023 au fost sterilizați gratuit aproximativ 21.000 de câini și pisici. De atfel, Sorin Vasilescu, directorul DSVSA Argeș atrage atenția cetățenilor că potrivit legii 258/2013, că este obligatorie sterilizarea câinilor cu și fără stăpân. Sancțiunile pentru cei care nu-și sterilizează câinii sunt între 5.000 și 10.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.