Cum să alegi tipul de mâncare uscată pentru pisici atunci când felina este mofturoasă

0

Stăpânii de pisică sunt, probabil, familiarizați deja cu capriciile feline. Este posibil ca ele să primească pentru un timp îndelungat un anumit tip de mâncare, iar brusc să refuze tot ce ai la dispoziție pentru dieta sa. Dacă motivul pentru care pisica refuză mâncarea nu este unul medical, atunci ești mândrul deținător al unui companion mofturos.

Așadar, ce este de făcut? Prima opțiune ar fi schimbarea tipului de hrană. Dacă pisica ta a preferat până acum mâncarea umedă, abordeaz-o cu mancare uscata pentru pisici și oferă-i diversitate. Multe feline dobândesc aceste capricii pe baza texturii alimentelor – de exemplu, carnea din hrana umedă poate avea sosuri cu mirosuri neplăcute, însă și mâncarea uscată, de altfel, poate avea la rândul ei dimensiuni nepotrivite sau forme greu de mestecat.  Pe scurt, se plictisesc.

Schimbarea dietei – ce și cum să alegi

Atunci când mieunatul devine insistent și nimic din casă nu mai e pe placul pisicii, mergi la cel mai apropiat pet shop și achiziționează o varietate mai mare de mâncare. Multe branduri oferă mâncare vărsată sau la pungi de cantități mici, tocmai pentru ca tu să poți testa ce i-ar place pisicii tale fără a cheltui mulți bani.

Dacă până acum i-ai oferit felinei alt brand, atunci cu siguranță nu vei da greș cu gama de hrana uscata pentru pisici de la Royal Canin. Diversitatea pe care o vei găsi la acest producător este concepută special pentru toate pisicile, indiferent de rasă sau gusturi. Chiar și o pisică mofturoasă va mânca din una dintre aceste specialități!

Dietele de la Royal Canin nu sunt doar pentru pisicile pretențioase, ci sunt preparate și în funcție de rasă și vârstă, deoarece pisicile cu pedigree deseori au nevoie de diete speciale pentru a gestiona problemele comune cu care se pot confrunta. De asemenea, există și hrană specială și pentru boli diferite.

Hrana umedă vs. hrana uscată

Unele pisici pur și simplu nu suportă hrana umedă, însă o adoră pe cea uscată și vice versa. Există încă dezbateri în privința dietei feline, în special dacă este de preferat un tip de hrană sau celălalt. Este un fapt cunoscut că aceste animale sunt pretențioase și ne este greu să le oferim hrana adecvată care să fie și pe gustul lor. Adevărul este că nu pot fi forțate. Din fericire, ele sunt deschise noutăților și dornice să exploreze ceea ce le oferi, fiind ființe curioase din natură.

Unele persoane au ales calea de mijloc – adică amestecă ambele tipuri atunci când vine ora mesei. Astfel, pot combina diferite tipuri de mâncare pentru ca pisica să nu se plictisească și să se bucure de ceva nou cât mai des.

Fie că ai nevoie de un tip de hrană, accesorii precum o cușcă sau produse veterinare, vei găsi toate cele necesare și le vei putea comanda cu ușurință de pe Vetpet-shop.ro! Pisica ta va toarce de bucurie atunci când îi vei face pe plac.

Contact: contact@vetpet-shop.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.