Femeia are multiple leziuni la cap provocate  soț

0


O femeie a ajuns în stare foarte gravă la spital după ce a fost bătută de soț sâmbătă seara. Bărbatul, în vârstă de 43 de ani, a lovit-o cu precădere la cap, provocându-i multe leziuni. După agresiune, s-a dus și a anunțat-o pe mama lui spunând că soția este inconștientă în casă. După ce a văzut ce s-a întâmplat, soacra a chemat o rudă cu mașina și au transportat-o, cât de repede au putut, la spital. Soțul și un cumnat au dus-o la Urgență. Agresorul a fost reținut și duminică a fost arestat preventiv pentru tentativă de omor.

Gheorghe V., de 43 de ani, locuia cu soția lui, în vârstă de 39 de ani, la Curtea de Argeș, într-o casă de la marginea orașului. La mică distanță de ei sătea și mama bărbatului. Sâmbătă seara, în familie a izbucnit un conflict iar soțul a luat-o la bătaie pe femeie. A lovit-o cu putere de mai multe ori, la cap. În urma agresiunii, Mihaela V. a căzut inconștientă. Bărbatul s-a dus la locuința mamei lui, situată în apropiere și i-a spus că soția lui a leșinat. Când mama bărbatului a intrat în casă, s-a îngrozit. Nora zăcea, în comă, plină de sânge. De asemenea, locuința arăta de parcă ar fi avut un război fiind foarte mult sânge prin cameră. Soacra a pus mâna pe telefon și a chemat o rudă cu mașina. Victima a fost pusă în mașină, iar soțul agresor și cumnatul lui au pornit, în viteză, să o ducă la Spitalul Municipal Curtea de Argeș.

Era eliberat condiționat

A fost sesizată Poliția Municipiului Curtea de Argeș, ulterior cazul a fost preluat de Serviciul de Investigații Criminale și un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș. ” Victima prezenta mai multe lovituri la cap. Soțul a fost arestat pentru tentativă de omor în varianta violenței în familie. Nu a declarat nimic. A spus că nu-și amintește. Leziunile implică și loviri active și au pus în pericol viața victimei”, a precizat Laurențiu Palaghiea, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș. Gheorghe V. a comis fapta în stare de recidivă. El a fost eliberat condiționat din penitenciar în luna septembrie 2023, după o condamnare pentru tâlhărie. Pe lângă asta, mai are în antecedente furtul și distrugerea. În timpul investigațiilor de la fața locului au fost audiate mai multe persoane. Aceștia au precizat că de câteva luni, Gheorghe V. avea un comportament ciudat, în sensul că nu voia să mai vorbească cu nimeni. Slăbise foarte mult și avea un aspect neîngrijit. La data comiterii faptei bărbatul nu era băut. Se știe că acesta nu consumă alcool nici alte substanțe, potrivit martorilor. Anchetatorii nu au putut stabili motivul atacului deosebit de brutal, având în vedere că inculpatul nu vrea să declare nimic iar soția este în comă. De asemenea nu se știe exact dacă a fost lovită cu vreun obiect, cu pumnul, sau din lovitură a fost proiectată în colțul unui mobilier. În oraș se zvonește că Gheorghe V. și-ar fi lovit soția cu un ciocan de șnițele, însă la cercetări nu a fost găsit un astfel de obiect. Cei care l-au cunoscut pe bărbat susțin că acesta era ”cam nebun”, dar și că era foarte gelos. Aceștia povestesc că bărbatul s-a plâns că soția îi otrăvește mâncarea. Anchetatorii au mai stabilit că în perioada de detenție, Gheorghe V. a fost internat la Spitalul Penitenciar Jilava din cauza unor afecțiuni psihice. Bărbatul nu are însă documente care să ateste că suferă de o boală psihică.

Victima este în stare gravă

Mihaela V. este angajată, ca îngrijitoare, la Spitalul Muncipal Curtea de Argeș, la morgă. Cei doi nu au copii. Femeia a fost transferată de la Spitalul Municipal Curtea de Argeș la Spitalul Județean de Urgență Pitești, Secția Neurochirurgie și ieri se afla la Secția de Anestezie și Terapie Intensivă, cu fractură de bază de craniu, factură de mandibulă și multiple traumatisme craniene. Starea ei era foarte gravă. Duminică, Gheorghe V. a fost arestat preventiv. Despre acest caz, reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș au comunicat: ”În seara zilei de 06.04.2024 procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor (în varianta violenţei în familie), cu privire la faptul că la aceeaşi dată, o persoană de sex feminin fusese adusă la Spitalul Municipal Curtea de Argeş, aceasta prezentând multiple leziuni la nivelul feţei şi capului. În urma cercetărilor efectuate la faţa locului, audierii de persoane şi constatărilor medico-legale, efectuate în cursul nopţii de 06/07.04.2024 şi zilei de 07.04.2024, un bărbat în vârstă de 43 de ani, soţul persoanei vătămate, a dobândit succesiv calitatea de suspect, apoi de inculpat în cauză, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor (în varianta violenţei în familie). În cursul zilei de 07.04.2024, faţă de inculpat s-a dispus de către procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş reţinerea preventivă pentru durata de 24 de ore, acesta fiind prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Argeş cu propunere de luare a măsurii arestării preventive pe o durată de 30 de zile, propunere admisă de instanţa de judecată. Actele de urmărire penală au fost efectuate de procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş şi, prin delegare, de organele de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Argeş – Serviciul de Investigaţii Criminale”,  scrie în comunicatul de presă remis redacției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.