Ion Georgescu rămâne sub control judiciar!

1

Curtea de Apel Pitești a menținut marți, 9 aprilie, decizia Tribunalului Argeș de înlocuire a arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar pentru Ion Georgescu. Altfel spus, primarul suspendat va rămâne sub control judiciar.

Tribunalul Argeș a înlocuit pe 3 aprilie măsura arestului la domiciliu pentru Ion Georgescu, cu măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. Primarul suspendat a primit interdicția de a lua legătura în vreun fel cu martorii din dosar. Procurorii DNA Pitești au atacat decizia, iar contestația s-a judecat marți 9 aprilie, la Curtea de Apel Pitești. Instanța a admis cererea procurorilor, care nu contestau măsura ci voiau, în plus, ca Ion Georgescu să aibă interdicția de a lua legătura cu un al șaselea martor, pe lângă cei cinci nominalizați în decizia tribunalului. În rest, decizia a fost menținută, ceea ce înseamnă că, pe lângă alte obligații, Ion Georgescu nu are voie să își exercite funcția de primar al orașului Mioveni, nici să părăseasă țara.

Iată decizia Curții de Apel Pitești:

”În baza art. 425 ind. 1 alin. 7 pct. 2 lit. a din Codul de procedură penală raportat la art. 205 Cod procedură penală, admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Piteşti, împotriva încheierii din 3 aprilie 2024, pronunţată de Tribunalul Argeş, Secţia penală, în doarul nr. 6181/109/2023/a5, intimat – inculpat fiind Georgescu Ion Desfiinţează, în parte, încheierea atacată şi rejudecând: Impune inculpatului şi obligaţia să nu comunice direct sau indirect cu martorul Mondiru Iulian. Mentine celelalte dispoziţii ale incheierii. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat, aferente soluţionării contestaţiei, rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată astăzi, 09 aprilie 2024, la Curtea de Apel Piteşti – Secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie, prin punerea soluţiei la dispoziţia inculpatului şi procurorului prin mijlocirea grefei instanţei.”

1 COMENTARIU

  1. Isi pregateste acte medicale care sa dovedeasca faptul ca nu suporta regimul de detentie
    si aduna bibliografie pentru niste carti pe care le va scrie din inchisoare pentru a iesi mai devreme.

    99% din posturile de bugetari ale administratiei locale sunt ocupate cu spagi care ajung la urma urmei in buzunarele baronilor locali sau ai altor ‘factori de decizie’

    iar cei ce au ocupat un post platind spaga raman toata viata cu dorinta (uneori implinita) de a-si recupera ‘investitia’

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.