Amenzi în localuri care difuzau muzică piratată

0

Sfârșitul de săptămână a fost unul cu multe controale pentru polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș. Au mers în localuri, baruri sau restaurante și au verificat dacă sunt emise bonuri fiscale. În plus, au descoperit societăți care difuzau muzică ambientală în localuri fără să plătească drepturi de autor, așa cum prevede legea.

 Polițiștii din cadrul Serviciului Investigarea Criminalitaţii Economice Argeș au acționat și pentru prevenirea și combaterea încălcării dispozițiilor legale prevăzute de Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.

Controalele au avut loc la Pitești și Curtea de Argeș, la restaurant, baruri sau pub-uri, în incinta cărora se utilizează muzică în scop ambiental. ”În urma verificărilor, s-a constatat că 7 operatori economici nu dețineau autorizație neexclusivă emisă de Uniunea Producătorilor de Fonograme din România (U.P.F.R.) sau Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiștilor Interpreți (C.R.E.D.I.D.A.M.), sustrăgându-se astfel de plata remunerației datorate producătorilor de fonograme din România, dar și artiștilor interpreți sau executanți.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale conform Legii 8/1996, dintre care 6 sancțiuni în valoare totală de 18.000 de lei, respectiv 5 sancțiuni cu avertisment”, au explicat reprezentanții IPJ Argeș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.