Haine Gucci, Tommy, Nike la Târgul Domnești

0

Comercianții au rămas fără marfă!

În weekend, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, împreună cu polițiștii celorlalte structuri, au organizat controale inopinate la societăți comerciale cu obiecte de activitate restaurant, bar, terasă, dar și comercializarea articolelor vestimentare și a produselor de încălțăminte. Au confiscat sute de articole de îmbrăcăminte contrafăcute, care purtau însemnele unor mărci celebre.

 Produse de îmbrăcămine Gucci, Tommy Hilfiger, Nike sau Adidas și alte branduri de renume erau expuse spre vânzare pe tarabe în Târgul săptămânal Domnești dar și la comercianți din Curtea de Argeș. Asta nu ar fi fost nicio problemă, numai că, în urma verificărilor făcute de oamenii legii s-a costatat că produsele sunt contrafăcute. Oamenii legii au descoperit și alte încălcări ale legii. ”Au fost efectuate verificări la sediile/punctele de lucru a 13 operatori economici, polițiștii aplicând 6 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 74.000 lei, conform O.U.G. 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

De asemenea, a fost confiscată suma nejustificată de 1.006 de lei”, au precizat reprezentanții IPJ Argeș.

Totodată, au fost identificate (expuse spre vânzare) și ridicate peste 300 de articole de îmbrăcăminte, încălțăminte și detergenți purtând însemnele, desenele și modelele mărcilor înregistrate, toate susceptibile a fi contrafăcute. Acestea era expuse la tarabe de la Târgul Domnești.

”În cauză au fost întocmite două dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similar, conform art. 102, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice, prejudiciul cauzat urmând a fi comunicat de tituarii mărcilor”, a mai precizat sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.