O elevă din Argeș a luat premiul I la Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română

0

Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română pentru ciclul gimnazial s-a desfășurat în perioada 17-21 aprilie la Slatina. 17 eleve din județul Argeș au participat la faza națională. O elevă de la Școala Gimnazială Traian, al cărei profesor îndrumător este Gabriela Isacovici, a obținut premiul I și premiul special pentru originalitatea discursului. Alte trei eleve argeșene s-au numărat printre fruntașii din clasament și s-au întors acasă cu un premiul III și două mențiuni.

Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română pentru ciclul gimnazial s-a desfășurat la Slatina. Au participat peste 300 de elevi din toată țara. „Sunt aşteptaţi 309 elevi din toată ţara, toţi cei care s-au calificat la această fază naţională. Ei vor fi însoţiţi de profesori din fiecare judeţ, 46 de profesori şi bineînţeles că va veni şi Comisia naţională, formată din 47 de profesori”, a spus inspectorul general școlar al județului Olt, Ion Adrian Bărbulete. Deschiderea oficială a Olimpiadei Naționale de Limba Română pentru gimnaziu a avut loc joi după-amiază, 18 aprilie 2024, în sala de spectacole a Palatului Copiilor „Adrian Băran” din Slatina.

Lotul din Argeș a fost format din 17 eleve

Din județul Ageș au concurat 17 eleve, minunate, ale căror rezultate bune din etapele județene le-a garantat participarea la Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română. Gabriela Isacovici, profesor de Limba și literatura română la Școala Gimnazială Traian, a însoțit lotul din județul nostru, alături de alte cadre didactice.  ”Lotul din Argeș a fost format din 17 elevi de gimnaziu. Competiția a fost destul de dificilă. Gradul de dificultate a fost ridicat fiind vorba de Olimpiada Natională acolo unde au participat cei mai buni elevi din țară. De la Școala Gimnazială Traian au participat două eleve, una de clasa a VI-a și cealaltă de clasa  VII-a. Fetița de la clasa a VI-a, Denisa Curtașu a obținut primul loc. Denisa Curtașu a luat și un premiu special. Ne-am mai întors cu un premiu III și două mențiuni, obținute de eleve de la alte școli din județul Argeș”, a explicat Gabriela Isacovici.

Ele sunt elevele noastre de excepție

Iată care sunt elevele din Argeș care au avut rezultate deosebite și au obținut premii la Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română:

-Denisa Curtașu – clasa a VI-a la Școala Gimnazială Traian – Premiul I și premiul special pentru originalitatea discursului

-Maya Soare- clasa a VIII- a la școala Gimnazială Nicolae Iorga- Premiul III  

-Maria Sasu- clasa a VIII-a la Scoala Gimnazială Marin Preda – Mențiune

-Ilinca Năstasie- clasa a VIII-a la Școala Gimnazială Tudor Vladimirescu – Mențiune

Le dorim mult succes în continuare celor patru eleve extraordinare cât și celorlalte care au participat la olimpiadă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.