3 sfaturi pentru gestionarea eficientă a resurselor IT ale afacerii tale

0

În prezent, ai acces la pachete cu soluții 360° pentru siguranța datelor companiei, comunicarea între membrii echipei tale și monitorizarea fluxurilor de lucru. Așa că este mult mai simplu să construiești acum un management eficient al resurselor IT, atunci când utilizezi instrumentele digitale potrivite. 

Descoperă trei dintre cele mai importante sfaturi ale experților, privind gestionarea eficientă a volumelor de date cu care lucrează angajații tăi. Raportează-te la aceste informații simplu de pus în practică, pentru a găsi apoi pachetele cu opțiuni esențiale unei dezvoltări sustenabile a companiei pe care o conduci! 

1. Gestionează datele companiei cu ajutorul platformelor de tip cloud

Soluțiile de tip cloud oferă un suport vital pentru companii. Unul dintre cele mai mari avantaje pe care le asigură un astfel de sistem pentru gestionarea infrastructurii IT este scalabilitatea. Accesul la cloud le permite firmelor să își ajusteze resursele în funcție de nevoile lor specifice, fără a fi nevoite să realizeze investiții masive în hardware. 

În plus, permit un nivel ridicat al flexibilității, prin acces la date 24/7, indiferent de oră sau de locația utilizatorilor. De asemenea, soluții cloud precum cele oferite în pachetele Microsoft 365 exclud nevoia de a întreține echipamente costisitoare, ceea ce le face mai eficiente din punct de vedere al costurilor de operare.

Așadar, prin eliminarea unor astfel de necesități, companiile pot dedica mai mult timp și resurse obiectivelor de business principale. În plus, soluțiile cloud facilitează colaborarea și partajarea de informații, ceea ce poate duce la îmbunătățirea proceselor de lucru și la creșterea productivității, la nivelul întregii companii.

Gestionarea resurselor prin intermediul soluțiilor cloud reprezintă o componentă-cheie a dezvoltării unei afaceri. Implementarea corectă a acestora și monitorizarea efectelor pe care le generează în companie contribuie la accelerarea procesele de inovare, îmbunătățesc experiențele angajaților și pot oferi un avantaj competitiv pe piață.

2. Investește în cele mai bune soluții de securitate cibernetică

Înțelegerea și evaluarea riscurilor de securitate sunt esențiale pentru implementarea unui plan de protecție a datelor. Acest lucru implică identificarea potențialelor amenințări cibernetice, evaluarea vulnerabilităților sistemelor de date și estimarea potențialelor daune care ar putea rezulta dintr-un atac cibernetic.

Măsurile de securitate adoptate la nivelul întregii infrastructuri IT presupun instalarea de programe software pentru protecție antivirus, anti-malware, anti-spyware, anti-ransomware și protecția tranzacțiilor bancare. De asemenea, pot fi implementate politici și protocoale de securitate, cum ar fi gestionarea accesului, protecția datelor și instruirea angajaților. 

Monitorizarea constantă a securității IT este, de asemenea, vitală. Implementarea unor soluții de securitate cibernetică necesită un efort continuu, depus pentru a identifica în timp real activități suspecte sau neobișnuite. Mai mult decât atât, actualizarea măsurilor de securitate IT, pe măsură ce apar noi amenințări pentru datele companiei, este la fel de importantă.

Orice firmă trebuie să aibă un plan de răspuns eficient, în cazul producerii unui atac online. Acest protocol de securitate cibernetică trebuie să detalieze modul în care vor fi gestionate efectele unei breșe de securitate, pentru a reduce pe cât de mult posibil daunele produse.

3. Identifică instrumentele esențiale pentru creșterea productivității

Într-o lume în care tehnologia progresează cu pași repezi, alegerea soluțiilor de lucru potrivite poate reprezenta unul dintre factorii determinanți pentru succesul unei companii. Alegerea unor astfel de instrumente poate varia de la o firmă la alta, în funcție de dimensiunile organizației, specificul acesteia sau bugetul de investiții disponibil. 

Exemple de soluții pentru creșterea productivității angajaților: 

  • platforme de software pentru managementul proiectelor;
  • instrumente de comunicare internă și partajare de resurse; 
  • platforme pentru gestionarea relațiilor cu bazele de clienți.

Formarea și instruirea celor din echipă sunt esențiale pentru maximizarea beneficiilor aduse de implementarea acestor instrumente digitale. Nu este suficient doar să le achiziționezi, ci și să te asiguri că echipa ta este instruită corespunzător pentru a le utiliza într-un mod eficient. 

Tehnologiile evoluează constant, de aceea, evaluarea utilității instrumentelor de lucru și adaptarea la soluții digitale noi sunt cât se poate de importante. În plus, ca urmare a implementării constante a tehnologiilor emergente, sunt generate premisele ideale pentru obținerea unui avantaj competitiv semnificativ în piață. 

Gestionarea eficientă a resurselor IT se poate realiza prin implementarea unor soluții precum cele analizate mai sus. Indiferent de specificul activității firmei pe care o administrezi, sau de dimensiunile acesteia, investește în instrumente ce asigură o protecție optimă a datelor, transparență în fluxurile de lucru și un nivel ridicat al scalabilității.