Patron de pensiune acuzat că a împușcat ilegal un cerb

0

Patronul unei pensiuni din comuna Nucșoara s-a ales cu dosar penal după ce a împușcat ilegal un cerb. În noaptea de joi spre vineri,  antreprenorul a fost văzut de angajații Ocolului Silvic Domnești în timp ce prăsea Fondul de Vânătoare din Nucșoara, administat de Ocolul Silvic, cu mașina off road. A fost sesizată Poliția iar bărbatul nu avea o explicație a plimbării sale nocturne.

 

 Armele nu erau păstrate în siguranță

La verificări s-a constatat că A.Z. de 56 de ani, din comuna Corbi, nu avea nimic suspect în mașină, nici puștile de vânătoare pe care e deține legal, nic vreun animale sacrificat. Polițiștii au decis să verifice armele. Oamenii legii au constatat că puștile de vânătoare se află la o cabană  pe care o deține bărbatul, nu la domiciliu său așa cum ar fi fost legal. De asemenea nu erau încuiate înt-un dulap special ci lăsate, lavedere, într-o încăpere. După ce au găsit armele polițiștii au vrut să verifice dacă vânătorul le-a folosit recent. Între timp, angajații Ocolului Silvic au descoperit în pădure un cerb împușcat. Animalul cântărea în jur de 300 de kilograme. Anchetatorii au ajuns la concluzia că pe lângă nerespectarea regimului armelor, patronul pensiunii era și braconier. Bărbatul s-a ales cu dosar penal.

Ce spune Poliția!

Despre acest caz, reprezentanții IPJ Argeș au transmis:

În noaptea de 2 spre 3 mai a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Argeș, care acționau împreună cu reprezentanții Direcției Silvice Argeș și ai Ocolului Silvic Domnești, au depistat un autovehicul care nu își justifica prezența în Fondul de vânătoare.

Polițiștii au procedat la efectuarea de verificări specifice față de un bărbat de 56 de ani, din Corbi, aflat în autovehicul, care este deținător legal de arme de vânătoare, în urma verificărilor stabilindu-se că cel în cauză a încălcat regimul armelor și munițiilor, prin aceea că a scos armele deținute legal, de la locul de deținere, în mod nejustificat, cu încălcarea obligațiilor specifice Legii 407/2006, armele fiind identificate la un alt imobil decât adresa de deținere.

Totodată, în urma verificărilor, în Fondul de vânătoare, specialiștii silvici au identificat și cadavrul unui cerb, ce prezenta urme de împușcare, rezultând indicii că bărbatul identificat l-ar fi împușcat.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uz de armă fără drept și braconaj cinegetic, în care cercetările sunt continuate, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș.

Polițiștii au dispus ridicarea în vederea cercetărilor a armelor de vânătoare, ce nu se găseau în locul autorizat de deținere, și a muniției aferente.

De asemenea, a fost dispusă efectuarea unei expertize de specialitate pentru stabilirea cauzelor decesului animalului.

Urmează ca în cauză să fie efectuate și alte activități de cercetare, pentru administrarea de probatoriu, în funcție de care să fie dispuse măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.