Piteșteni amendați că nu au strâns mizeria lăsată de câinii lor!

1

Polițiștii locali au amendat 18 piteșteni, deținători de animale de companie, care și-au scos câinii la plimbare dar nu au luat cu ei și punguțe speciale pentru a strânge mizeria lăsată de patrupezi prin spațiile verzi, parcuri sau trotuare. Cea mai mică amendă a fost de 500 de lei și cea mai mare amendată 1.500 lei. 

”În perioada 07 – 12 mai 2024, polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică au desfășurat acțiuni în municipiul Pitești pentru depistarea și sancționarea posesorilor de câini care nu curăță excrementele lăsate de animalele lor. Conform Hotărârii Consiliului Local nr. 283, au fost aplicate un total de 18 sancțiuni contravenționale, în valoare cuprinsă între 1000 și 2000 de lei, celor care nu au respectat normele de igienă menționate mai sus”, a precizat Bogdan Aristănțoiu, purtător de cuvânt al Poliției Locale Pitești.

Polițiștii locali fac apel către posesorii de câini din municipiu să fie responsabili și să dețină asupra lor, atunci când îi scot la plimbare, pungi, mănuși și, eventual, o lopățică. Pe lângă faptul că sunt neplăcute vizual, excrementele de animale lăsate în spațiile verzi sau pe trotuare se pot dovedi extrem de periculoase în cazul câinilor nevaccinați și nedeparazitați regulat, a mai precizat Bogdan Aristănțoiu.

 

Aceste acțiuni vor continua și în perioada următoare.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.