Șoferul băut și-a ucis prietenul în vârstă de 19 ani!

0

Accident mortal petrecut în cursul nopții de duminică spre luni pe DJ 504 Popești, acolo unde un autoturism s-a oprit într-un gard din beton. Șoferul , un tânăr în vârstă de 19 ani, din județul Teleorman, era băut și circula cu viteză. În urma impactului a murit pasagerul de pe locul din dreapta, un alt tânăr de 19 ani.

Pentru că și-a ucis prietenul, conducătorul auto ar putea fi judecat după ”Legea Anastasia”,  intrată în vigoare de la 1 ianuarie 2024, potrivit căreia un șofer băut sau drogat care provoacă un accident mortal va fi condamnat la închisoare cu executare.

Luni 13, zi cu ghinion!

Accidentul a avut loc luni, 13 mai, în jurul orei 1.00. Trei echipaje de pompieri de la Secția Costești și Punctul de Lucru Izvoru, alături de un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Argeș, au intervenit la fața locului. Ajunse la locul solicitării, forțele operative au constatat că în interiorul vehiculului se afla un tânăr în vârstă de 19 ani, încarcerat, și au început de urgență efectuarea manevrelor pentru extragerea acesteia. Marius Cristian L. a fost scos dintre fiarele mașinii, era inconștient, și echipajele medicale au început protocolul manevrelor de resuscitare. Din nefericire acestea nu au avut succes și a fost declarat decesul.

Mergeau să întâlnească două fete

În timpul cercetărilor, oamenii legii au stabilit că Nicusor V., de 19 ani, din comuna Siliștea Gumești, județul Teleorman, cel care coducea un Ford Focus, ar fi intrat cu viteză într-o curbă și a pierdut controlul volanului. Tânărul era băut. Etilotestul a indicat o concentrație de alcool de 0,61 la mie în aerul expirat, ceea ce ar însemna o alcoolemie dublă ca valoare. Oamenii legii au aflat că cei doi tineri veneau de la o petrecere din comuna lor. Acolo, șoferul ar fi băut bere. Se pare că cei doi prieteni ar fi trebuit să se întâlnească, cu niște fete din Popești.

Viteză și alcool

”Din verificările preliminare, efectuate de polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Costești, s-a stabilit că un tânăr de 19 ani, din comuna Siliștea-Gumești, județul Teleorman, care conducea un autoturism pe DJ 504, pe raza comunei Popești, județ Argeș, având direcția de deplasare dinspre Tătărăștii de Sus spre Popești, în împrejurări care vor fi stabilite din cercetări, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în coliziune cu un gard din beton, aflat pe partea dreaptă față de sensul său de deplasare. În urma coliziunii a survenit decesul celuilalt ocupant al autoturismului, respectiv alt tânăr de 19 ani, din comuna Siliștea-Gumești, județul Teleorman”, au transmis reprezentanții IPJ Argeș.

Accidentul surprins de o cameră de supraveghere

De altfel, o cameră de supraveghere din comuna Popești a surprins momentul impactului. Se observă cum autoturismul vine cu viteză, taie curba, scapă cu roata din dreapta față în șanț, lovește cu putere un cap de pod, apoi se răsucește și este proiectată în gardul din beton. La puțin timp după impact, o mașină oprește, iar șoferița și pasagera din dreapta coboară să vadă starea celor din Volkswagenul distrus.

Nicușor V. a fost rănit ușor. El a fost dus la spital pentru investigații medicale și recoltare de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele lui a fost întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă, conducere sub influența alcoolului și vătămare corporală din culpă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.