Ședință de lucru la Prefectură după apariția unui urs în Pitești!

0

Un urs a fost văzut la kilometrul 116 pe autostrada Pitești-București și în Pitești, pe strada Depozitelor, duminică noaptea. Cetățenii au fost avertizați prin RO-Alert despre apariția mamiferului adult. Pornind de la această întâmplare, marți 14 mai, la Prefectura Argeș, prefectul Dragoș Predescu a convocat o ședință cu reprezentanții primăriilor din județ, având în vedere că urșii au apărut, tot mai des, în mai multe localități din județul nostru.  

”Problema intervenției imediate pentru prevenirea atacurilor urșilor a fost dezbătută într-o ședință de lucru pe care am convocat-o astăzi la Instituția Prefectului județul Argeș. După evenimentul din noaptea de sâmbătă spre duminică din Pitești, am decis să aduc împreună toți factorii de decizie. Au participat reprezentanții insituțiilor care au atribuții în astfel de situații și reprezentanții a 37 de primării din județ. Comitetele Locale pentru Situații de Urgență, ai căror președinți sunt primarul/viceprimarul, gestionează situația urșilor care apar în raza Unității Administrativ-Teritoriale, conform prevederilor legale în vigoare.

Cel mai important lucru pe care vreau să îl transmit public este ca oamenii să nu intre în panică! Și să nu încerce să se apropie de animale, indiferent unde le văd. Nu vă puneți în pericol pentru o fotografie sau imagini pe care să le arătați prietenilor.

Sunați imediat la 112! Este foarte important ca autoritățile să fie informate în cel mai scurt timp ca să poată interveni la fel de rapid.

Modalitatea de intervenție este reglementată de OUG 81/2021 privind aprobarea metodelor de intervenție imediată pentru prevenirea și combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun asupra persoanelor și bunurilor acestora. Conform actului normativ, primăriile trebuie să aibă încheiate contracte cu specialiști veterinari care să poată asigura tranchilizarea, în caz de nevoie, sprijiniți de personal al Jandarmeriei Române și Gărzii Forestiere”, a precizat Dragoș Predescu într-un comunicat de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.