Tânără șantajată și lipsită de libertate de către o minoră

0

Un caz incredibil a fost soluționat de polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Rociu care au reținut o minoră, în vârstă de 16 ani și un tânăr de 19 ani, ambii din comuna Rociu. Cei doi au ajuns în arest sub acuzații grave, de șantaj, lipsire de libertate, influențarea declaraților și furt. Victima este o tânără în vârstă de 18 ani, o rudă a minorei care a pus la cale totul.

”În ziua de 13 mai a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Rociu au continuat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, privind săvârșirea infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, șantaj, influențarea declarațiilor și furt și au reținut un tânăr de 19 ani și o minoră de 16 ani, ambii din Rociu.

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 07-09 mai a.c., cei doi ar fi privat de libertate o fată de 18 ani, pe care ar fi ținut-o, împotriva voinței sale, într-un apartament din Pitești. De asemenea, aceștia i-ar fi sustras telefonul mobil și, prin amenințări cu acte de violență, ar fi constrâns-o să nu sesizeze organele de poliție și să le restituie o datorie fictive”, au transmis reprezentanții IPJ Argeș.

I-a cerut bani pentru chirie după ce a sechestrat-o

În timpul anchetei oamenii legii au fost uimiți să afle că puștoaica, în vârstă de 16 ani, a organizat totul. Aceasta i-a înscenat rudei sale, tânăra de 18 ani, o poveste care mirosea de la o poștă a ceva necurat. Victima a rugat-o pe ruda ei să o găzduiască la un apartament din Pitești o zi, două. Ajunsă acolo, i s-a destăinuit fetei de 16 ani că este îndrăgostită de un băiat care nu îi acordă atenție.

Atunci minora, inventivă, s-a oferit să o ajute și să-i intermedieze legătura cu o vrăjitoare. I-a spus că trebuie să plătească pentru asta și astfel a obținut o sumă de bani cu toate că în realitate nu făcuse nimic, totul fiind o minciună. Era doar un mod de a face rost de bani de la ruda sa. Când fata, de 18 ani, a vrut să plece acasă, minora și tânărul în vârstă de 19 ani, nu au lăsat-o și i-au luat telefonul care să nu poată anunța pe cineva.

Deși poate părea incredibil, minora de 16 ani i-a pretins bani rudei sechestrate pentru că a găzduit-o cu toate că victima a fost forțată să rămână în apartament.

Duminică, 12 mai, polițiști au făcut percheziții în apartament și au găsit acolo bunuri cu valoare probatorie. Luni au fost reținuți atât minora de 16 ani cât și complicele ei.

Ambii au fost arestați preventiv

Cei doi au fost prezentați marți în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Procurorul de caz a înaintat Judecătoriei Costești, propunerea arestării preventive. Instanța a admis cererea și a emis pe numele minorei un mandat pentru 15 zile și pe numele tânărului un mandat pe 30 de zile.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.