Întâlniri cu elevii pentru prevenirea violenței în școli!

0

Timp de o săptămână, jandarmi pompieri și profesori au participat la cea de a III-a ediție a proiectului educațional “Alternative la violență – TU ALEGI”, cares-a derulat în mai multe instituții școlare din județul Argeș.Proiectul presupune discuții cu elevii pentru prevenirea violențelor din școli. 

 

Jandarmii argeșeni, alături de Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Argeş și pompierii argeșeni au desfășurat în această săptămână mai multe activități în instituțiile de învățământ de pe raza județului Argeș, prezentându-le elevilor aspecte referitoare la bullying, siguranța școlară și consumul de subtanțe interzise, a transmis IJJ Argeș.

Aceste întâlniri cu elevii au rolul de a preveni și a combate riscul de violență școlară și delincvența juvenilă, dar și pentru a le face cunoscut acestora rolul Jandarmeriei și misiunile noastre.

”Alături de partenerii instituționali – pompierii argeșeni și profesorii din cadrul C.J.R.A.E.- jandarmii argeșeni au oferit elevilor recomandări în ceea ce privește comportamentul adoptat în relația cu colegii și cadrele didactice, exemple de consecințe ale faptelor de natură penală sau contravențională.

Jandarmeria Argeș este permanent preocupată de siguranța școlară, iar aceste interacțiuni cu elevii din județul nostru sunt benefice de ambele părți, astfel că vom continua acțiunile de informare și prevenire, atât independent, cât și în sistem integrat”, a mai precizat sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.