Urmărit național dat de gol de aplicația eDAC

0

În timp ce se afla pe strada Victoriei, un piteștean a fost oprit de o patrulă de poliție de la Secția 1 Pitești, pentru veificări. Oamenii legii i-au cerut cartea de identitate iar după ce au scanat-o pe tableta cu aplicația eDAC au observat că bărbatul figura în sistem ca fiind urmărit national. A fost reținut și dus la Penitenciarul Mioveni unde își va ispăși pedeapsa cu închisoarea, pentru infracțiuni la regimul rutier. 

Miercuri, 15 mai , în jurul orei 14:00,  polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Pitești, în timp ce se aflau pe strada Victoriei, din Pitești, au legitimat un bărbat de 42 de ani, din Pitești. În urma verificărilor efectuate cu ajutorul aplicației eDAC, au constatat că pe numele acestuia era emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, de către Judecătoria Pitești, pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației.

Condamnat cu o zi înainte

Marian S., despre el fiind vorba, a fost condamnat definitiv în anul 2017, la 10 luni închisoare cu suspendare pentru infracțiuni rutiere. În perioada de supraveghere piteșteanul a fost prins, din nou, în timp ce conducea un autoturism sub influența alcoolului.

A fost trimis în judecată, pentru a doua oară, în februrie 2023 și a fost condamnat, în luna ianuarie a acestui an, de Judecătoria Pitești la o pedeapsă cu executare, de 1 an 6 luni şi 10 zile închisoare.

În plus, timp de doi ani, după executarea pedepsei, nu avea dreptul de a conduce niciun fel de autovehicul pentru care este necesar permisul de conducere. Marian S. a contestat sentința și Curtea de Apel Pitești a dat marți, 14 mai, sentința definitivă. Judecătorii au redus pedeapsa la 1 an, o lună și 10 zile, dar tot cu executare.

Marian S. nu s-a predat în ziua în care decizia instanței a rămas definitivă și nici nu a fost găsit la domiciliu, de aceea pe numele lui a fost emis un mandat de urmărire națională.

La numai o zi, a fost prins întâmplător, pe stradă, fiind dat de gol de aplicația de care dispun polițiști. Bărbatul a fost dus la penitenciar, unde a rămas încarcerat.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.