La 18 ani, în arest pentru șantaj!

0

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Rociu au continuat cercetările în dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, privind săvârșirea infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, șantaj, influențarea declarațiilor și furt și au extins urmărirea penală față de alte două persoane, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de șantaj și complicitate la șantaj și au reținut doi tineri, de 18 ani, ambii din Pitești.

Reamintim faptul că, la data de 13 mai a.c., în același dosar, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Rociu au reținut un tânăr de 19 ani și o minoră de 16 ani, ambii din Rociu, care au fost prezentați de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Costești, în fața instanței, care a dispus măsura arestului preventiv pentru 30 de zile, în ceea ce-l privește pe tânărul de 19 ani și măsura arestului preventiv pentru 15 zile pentru minora de 16 ani.

Știrea inițială:

În ziua de 13 mai a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Rociu au continuat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, privind săvârșirea infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, șantaj, influențarea declarațiilor și furt și au reținut un tânăr de 19 ani și o minoră de 16 ani, ambii din Rociu.

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 07-09 mai a.c., cei doi ar fi privat de libertate o fată de 18 ani, pe care ar fi ținut-o, împotriva voinței sale, într-un apartament din Pitești. De asemenea, aceștia i-ar fi sustras telefonul mobil și, prin amenințări cu acte de violență, ar fi constrâns-o să nu sesizeze organele de poliție și să le restituie o datorie fictivă.
Pentru administrarea probatoriului, la data de 12 mai a.c., polițiștii au efectuat mai multe percheziții domiciliare, în municipiul Pitești și comuna Rociu, ocazie cu care au fost identificate și ridicate bunuri cu valoare probatorie.

După administrarea probatoriului,la data de 13 mai, cei doi tineri, băiatul de 19 ani, și fata, de 16 ani, au fost reținuți pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 14 mai a.c., să fie prezentați în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.