I-a rupt splina concubinei!

0

 La o pedeapsă de 3 ani închisoare, cu suspendare, a fost condamnat un bărbat care și-a călcat în picioare concubina în timpul unei crize de gelozie.  Bărbatul are un termen de supraveghere de 4 ani. Dacă în acest timp va comite altă infracțiune, va trebui să ispășeacă și pedeapsa de 3 ani. Bărbatul are de plătit cheltuielile de spitalizare de peste 5.000 de lei, după ce victima a fost operată și a stat internată, necesitând 45 de zile de îngrijiri medicale.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, bărbatul avea o relație de concubinaj de 5 ani cu femeia agresată. Cei doi locuiau împreună și în noaptea de 18/19 august 2022, au avut o ceartă după ce un coleg de serviciu a sunat-o pe femeie la o oră târzie.

”Inculpatul a devenit gelos şi a început să o tragă pe persoana vătămată de păr și să o lovească, aceasta căzând pe podea. După ce persoana vătămată a căzut la podea, concubinul acesteia a lovit-o cu putere, în mod repetat, cu picioarele în zona lateral stânga a abdomenului, astfel cum a rezultat din declaraţia persoanei vătămate. Femeia  a acuzat dureri puternice în zona în care fusese lovită cu picioarele de către concubinul său, iar acesta a apelat la S.N.U.A.U. 112. Ulterior, în noaptea de 18/19.08.2022, la fața locului s-a deplasat un echipaj de ambulanță care a preluat-o pe persoana vătămată și a transportat-o la Spitalul Județean de Urgență Pitești, unde a aceasta a suferit o intervenție chirurgicală, fiindu-i extirpată splina”, se precizează în rechizitoriu.

Medicii au stabilit că aceste leziuni traumatice au pus în primejdie viața concubinei. Potrivit certificatului medico-legal depus de victimă, în urma leziunior suferite a avut nevoie de 40-45 de zile de îngrijiri medicale.

A fost lovită de multe ori

După agresiune, bărbatul a fost audiat iar pe numele lui a fost întocmit dosar penal pentru violență în familie. Inculpatul a recunoscut acuzațiile. În octombrie 2022 a fost trimis în judecată, iar Judecătoria Pitești l-a condamnat la 3 ani închisoare cu suspendare în august 2023.

”Se reţin astfel pornirile agresive nestăpânite ale inculpatului care a acţionat în mod violent lovind o persoană de sex feminin de constituţie firavă. S-a reţinut starea de vulnerabilitate a persoanei vătămate care s-a prezentat la spital cu stări de ameţeală, greaţă, vomă şi dureri abdominale. (…)  deşi între părţi a existat anterior un conflict verbal, acesta nu diminuează amploarea faptelor săvârşite de inculpat şi nu justifică acţiunile acestuia, fondul de gelozie neputând reprezenta o cauză legitimă pentru ca acesta să recurgă la reacţia violentă. Instanţa de fond a constatat că inculpatul nu s-a folosit în săvârșirea faptei de vreun obiect, însă periculozitatea acestuia nu este diminuată, având în vedere că victima a fost lovită cu picioarele în abdomen și a fost trasă de păr. Astfel, a fost de remarcat multitudinea loviturilor aplicate, ceea ce imprimă o gravitate sporită infracţiunii săvârșite. (…) În urma violenţelor exercitate persoana vătămată a pierdut în mod definitiv un organ, fiindu-i cauzată o infirmitate”, scriu judecătorii în motivarea sentinței.

 

Sentință definitivă

Pe lângă condamnarea de 3 ani, cu suspendare, Judecătoria Pitești a dispus ca perioada de supraveghere să fie de 4 ani. Inculpatul a fost obligat de instanță să plăteacă Spitalului Județean de Urgență suma de 5.506 lei și Servicului Județean de Ambulanță Argeș 229 lei. Decizia a fost atacată de bărbat, iar Curtea de Apel Pitești a dat, vineri 17 mai, sentința definitivă, după ce a respins contestația inculpatului. Astfel, acesta a rămas cu pedeapsa dată de Judecătoria Pitești

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.