Copil rănit ușor de urs, pe Transfăgărășan!

0

 

O întâmplare ce ar fi putut avea un final dramatic a avut loc, sâmbătă după-amiază, pe Transfăgărășan. Un copil, în vârstă de 8 ani, a fost rănit ușor, în timp ce încerca să hrănească un urs, potrivit declarațiilor părinților. Băiatul a primit îngrijiri medicale de la un echipaj al Serviciului de Ambulanță Argeș, dar nu a fost dus la spital.  Foto descriptiv

O familie a sunat, sâmbătă 25 mai, în jurul orei 16.30, la 112 cerând ajutor medical pentru un băiețel în vârstă de 8 ani. Oamenii, care se deplasau cu o mașină cu numere de București, au întâlnit echipajul medical în comuna Valea Iașului, pe DN 7C. Cadrele medicale au acordat primul ajutor copilului care avea o zgârietură la o mână.

Părinții au povestit că în jurul orei 15.00, în timp ce se aflau pe Transfăgărășan au văzut un urs pe marginea șoselei.

Aceștia au susținut că băiatul ar fi vrut să hrănească animalul din mașină, întinzând mâna pe geam. Atunci mamiferul l-a zgâriat la mână.

După ce micului pacient i-au fost acordate îngrijiri medicale, părinții au zis că vor duce copilul la un spital din București dacă va mai fi necesar. Tocmai de aceea minorul nu a ajuns la o unitate sanitară din Argeș.

Potrivit HCL Arefu nr 21/2020 turiștii care hrănesc animalele sălbatice pe Transfăgărășan sau se fotografiază cu urșii riscă amenzi de la 500 la 1.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.