Eleve de Aur la etapa nationala: Echipa G-Power Câștigă Locul 1 cu Aplicația Revoluționară FoodLockers la Concursul Technovation Girls.

0

Ema Tesloianu, Erica Mihai si Daniela Botezatu, eleve la Școala Alexandru Davila si Școala Adrian Păunescu au obtinut locul 1in etapa natioana a concursului internațional Technovation Girls.

Aceste tinere au creat o aplicație Android numită FoodLockers pe platforma Thunkable, abordând o problemă semnificativă din comunitatea lor: elevii din medii defavorizate care nu își permit mese regulate.
Prin cercetările lor, echipa a descoperit că mulți colegi din școlile din România se confruntă cu foamea, afectându-le astfel performanța școlară. Aplicația FoodLockers le permite elevilor să doneze alimente în cutii securizate amplasate în școli. Elevii care au nevoie de alimente pot folosi un cod generat de aplicație pentru a debloca cutiile și a lua produsele necesare, păstrându-și confidențialitatea.


Fetele, având doar 13 ani, au reușit să impresioneze juriul de la București prin inovația și ambiția lor, convingându-i să le trimită mai departe la etapa europeană a competiției, care va avea loc în luna iunie. Acestea au fost sprijinite de profesorul lor de informatică, Dijmarescu Cristina, și de psihologul Radu Camelia, pregătindu-se să concureze cu echipe din întreaga Europă pentru un loc în marea finală din America.
Acest proiect nu doar că folosește tehnologia într-un mod creativ și benefic, dar demonstrează și puterea colaborării și a empatiei în rezolvarea problemelor comunitare.

Echipa G-Power este un exemplu remarcabil de cum tinerii pot face o diferență semnificativă în societate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.