Argeșean considerat un pericol pentru soție și copil

0

Reținut pentru încălcarea ordinului de protecție

Un bărbat, în vârstă de 55 de ani, din comuna Mălureni, și-a amenințat cu moartea soția și copilul minor. De teamă femeia a sunat la 112, dar bărbatul nu s-a lăsat impresionat de oamenii legii și a continuat să amenințe și în prezența echipajului.

A fost cerut un ordin de protecție, numai că, în sala de judecată, individul a avut o atitudine sfidătoare chiar și față de magistrați. În timpul ședinței de judecată a susținut că se va duce, în continuare, la reședința soției, pentru că acolo este proprietatea lui. Ceea ce a și făcut, în ciuda faptului că împotriva lui exista un ordin de protecție valabil un an.

Bărbatul a fost reținut, duminică, 26 mai,  după ce a încălcat ordinul de protecție și a provocat un nou scandal.

A lovit-o până când a făcut pe ea!

Ștefan B., în vârstă de 55 de ani, din comuna Mălureni, este căsătorit și are, împreună cu soția, trei copii. Cu toate că nu sunt divorțați, soții locuiesc separat din cauză că bărbatul consumă deseori alcool și devine violent. Femeia susține că pe data de 17 martie, soțul era beat și a bătut-o atât de rău încât a făcut pe ea.

De frică, a plecat din locuința comună împreună cu fiul minor (n.r. ceilalți doi copii sunt plecați în străinătate) și s-a mutat într-o altă casă, proprietatea lor, în aceeași localitate. Pe data de 6 mai, tot sub influența alcoolului Ștefan B. s-a dus peste ei și i-a amenințat cu moartea. Soția și copilul s-au refugiat într-o cameră și au sunat la 112. La fața locului a mers un echipaj de poliție iar Ștefan B. a continuat cu amenințările chiar și de față cu oamenii legii.

Neagă acuzațiile

Soția a cerut emiterea unui ordin de protecție împotriva bărbatului iar Judecătoria Curtea de Argeș a admis cererea pe data de 10 mai, anul acesta. Ștefan B. a fost prezent la proces și a negat toate acuzațiile. Mai mult, el a avut o atitudine arogantă față de completul de judecată. În interogatoriul care a avut loc în timpul procesului acesta a răspuns la întrebările magistraților ca și cum s-ar fi simțit ofensat.   ”Instanţa procedează la ascultarea intimatului-agresor care arată că locuieşte în comuna Mălureni, sat Zărneşti. Soţia şi copilul său, care sunt prezenţi în sală, locuiesc tot în Mălureni dar separat de locuinţa unde stă el, la o distanţă de 500 m. mai în amonte. Intimatul-agresor arată că nu sunt adevărate cele menţionate. Ar trebui să existe probe, eventual un proces-verbal semnat. Soţia şi fiul său spun şi ei la fel dar oare ei nu pot minţi? Şi el poate să spună orice asta înseamnă că nu poate minţi. O să se mai ducă pe la domiciliul unde stă soţia şi copilul său pentru că este proprietatea sa. Are mai multe locuinţe proprietatea sa şi are tot dreptul să meargă la oricare dintre ele ar dori. Nu este divorţat de soţia sa. Nu este adevărat că era în stare de ebrietate şi a ameninţat-o cu moartea pe soţia sa. Trebuia să i să pună fiola ca să se dovedească acest fapt, dar aşa, nu recunoaşte”,  scrie în motivarea Judecătoriei Curtea de Argeș.

În plus, atunci când este întrebat de judecător de când consumă alcool, Ștefan B. răspunde sarcastic: ”De la 18 ani”.

A ignorat  ordinul de protecție

Instanța a admis cererea și, potrivit sentinței, timp de 12 luni, nu are voie să se apropie la mai mult de 200 de faţă de reşedinţa victimelor. ”Fiind dovedite pe deplin, atât agresiunea săvârşită în luna martie, cât şi persistenţa agresorului în a-şi teroriza psihologic şi verbal victimele, nu mai este cazul a adăuga alte argumente faţă de cele prezentate mai sus, care sunt grăitoare şi impresionante prin sine.  Îi este interzis orice contact, inclusiv telefonic, prin corespondenţă sau în orice alt mod, cu victimele”, sunt concluziilor judecătorului, scrise în motivarea sentinței.

Cu toate aceștea, exact cum a spus și la proces, bărbatul a încălcat ordinul de protecție și duminică, 26 mai, s-a dus, din nou ”pe proprietatea lui” amenințându-și soția. ”Din cercetări s-a stabilit că, în ziua de 26 mai a.c., în jurul orei 19:00, bărbatul s-ar fi apropiat la mai puțin de 200 de metri de locuința soției și ar fi amenințat-o cu acte de violență, deși împotriva sa era emis un ordin de protecție, emis de instanță. După administrarea probatoriului, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 27 mai a.c., să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș, cu propunere de luare a unei măsuri preventive”, au transmis reprezentanții IPJ Argeș.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.