Se pensionează o cunoscută judecătoare!

0

O judecătoare din cadrul Curții de Apel Pitești se va pensiona. Cererea a fost înaintată Consiliului Superior al Magistraturii, fiind aprobată cu unanimitate. Propunerea de eliberare din funcție a fost trimisă președintelui Klaus Iohannis care va emite decretul de pensionare. Este vorba de judecătoarea Andreea Elena Tabacu.  

Cererea de pensionare a fost aprobată de CSM, pe 21 mai, chiar în ziua în care magistrata își sărbătoarea ziua numelui.

”Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât înaintarea către Preşedintele României a propunerii privind eliberarea din funcție, prin pensionare, a doamnei Tabacu Andreea-Elena, judecător la Curtea de Apel Pitești”, se precizează în hotărârea CSM votată în unanimitate.

Doctor în drept din 2005

Andreea Elena Tabacu are 49 de ani și este doctor în drept, conferențiar la Facultatea de Drept a Universității din Pitești, și judecător în cadrul Curții de Apel Pitești. A absolvit Colegiul Național I.C Brătianu în anul 1994, iar în același an a devenit studentă a Facultății de Drept din cadrul Universității București.

În perioada 1998-2004 a profesat ca avocat în Baroul Argeș și a obținut locul I pe țară la definitivatul din anul 2000. De asemenea a urmat două stagii de pregătire la Universitatea Paris XII Val de Marne, din Franţa.

Din 2004 a devenit judecător, promovând treptat de la Judecătoria Piteşti la Tribunalul Argeş şi în cele din urmă la Curtea de Apel Piteşti.

În 2005 a absolvit doctoratul în cadrul Universitătii Lucian Blaga – Sibiu cu titlul onorific ”cum laude”.

În paralel cu activitatea de magistrat, Andreea Tabacu este şi un apreciat cadru didactic, predând dreptul la Universitatea din Piteşti încă din 1998, de când a absolvit facultatea.

Este, de asemenea, autoare a sute de cărţi, articole şi studii de specialitate. În prezent este judecătoare la Secţia a II-a Civilă, de contencios administrativ şi fiscal din cadrul Curţii de Apel Piteşti.

Va înceta activitatea de magistrat după ce președintele Klaus Iohannis va da decretul de pensionare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.