În arest, pentru furt de lemne

0

Pentru un furt de lemne comis în urmă cu un an, un bărbat, din comuna Valea Mare Pravăț, a ajuns în arestul IPJ Argeș. Bărbatul este acuzat de tăierea și furtul a 22 de arbori.

De ce a fost reținut abia acum? A fost plecat în străinătate iar când s-a întors și a ajuns în fața anchetatorilor a avut față de oamenii legii o atitudine total lipsită de respect și un limbaj agresiv. Mai mult, bărbatul este recidivist, ultima lui condamnare fiind în anul 2021, așadar furtul de lemne a avut loc în stare de recidivă. 

Ionuț Ciprian O., de 30 de ani, din comuna Valea Mare Prăavăț, a ajuns în fața polițiștilor din cadrul Secției de Poliție Rurală Valea Mare Pravăț, la audieri, luni 27 mai. Era cercetat într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, privind săvârșirea infracțiunilor de tăierea fără drept de arbori și furtul de arbori tăiați ilegal în stare de recidivă.

Anchetatorii aveau dosarul în lucru de un an. Nu l-au găsit pe inculpat pentru că, în tot acest timp, a stat plecat din localitate, se pare, în străinătate. Potrivit cercetărilor, pe data de 19 mai 2023, inculpatul, împreună cu alți doi bărbați, ar fi tăiat ilegal, cu motofierăstrău,  22 de arbori specia fag, din fondul forestier național, și ar fi sutras materialul lemnos rezultat.

”După administrarea probatoriului, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 28 mai a.c., să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, cu propunere de luare a unei măsuri preventive”, au transmis reprezentanții IPJ Argeș. Împotriva lui a fost dispus control judiciar. Ionuț Cirprian O. este recidivist. El a mai avut condamnări atât pentru furt de lemne cât și pentru alte infracțiuni.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.