Amenzi uriașe pentru doi transportatori

0

În cadrul unor controale efectuate de polițiștii Biroului Rutier Pitești, doi șoferi profesioniști care efectuau transport de mărfuri au primit amenzi uriașe, după ce s-a stabilit că nu au respectat timpul obligatoriu de odihnă. Ambele autoutilitare au fost indisponibilizate de oamenii legii. 

 

Primul care a fost controlat și a dat de necaz este C.D., de 48 de ani, din comuna Dârmănești. Acesta conducea, marți 27 mai, o autoutilitară, pe strada Depozitelor, iar în urma verificările efectuate s-a stabilit că a utilizat cartela tahografică aparținând altei persoane.

”De asemenea, din interpretarea protocolului tahograf, a rezultat faptul că a diminuat cu 2 ore sau mai mult perioada minimă de repaus zilnic. Ca urmare a abaterii constatate, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 4.000 de lei, conform OG 37/2007 privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a acestora”, spun reprezentanții IPJ Argeș.

Următorul șofer urmărit de ghinion este M.B., un bărbat de 48 de ani, din județul Dâmbovița, care conducea, tot pe strada Depozitelor, o autoutilitară, dotată cu tahograf și nu a putut prezenta, pentru control, înregistrarile celor 28 de zile anterioare.

La fel ca în primul caz și dâmbovițeanul a fst ”premiat” cu o amendă în valoare de 4.000 de lei. În ambele cazuri polițiștii Biroului Rutier Pitești au dispus indisponibilizarea autoutilitarelor.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.